Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu

Answers posted by sonelektrikbukucu

351
answers
33
best answers
1 vote
cevaplandı 19 Aralık 2016
$\frac{2}{(x+1)(x+2)(x+3)}=\frac{1}{(x+1)(x+2)}-\frac{1}{(x+2)(x+3)}=\frac{1}{x+1}-\frac{1}{x+2}-\...
1 vote
cevaplandı 17 Aralık 2016
Yukarıdaki şekildeki gibi, orijinden kütleye doğru çizilen vektörün esas açısı $\theta$ olsun. Bu
2 votes
cevaplandı 11 Aralık 2016
Dediğin gibi  $(g^{-1}\circ f^{-1})(x)=(f \circ g)^{-1}(x)$  olmalı. O zaman  $(f \circ g
0 votes
cevaplandı 10 Aralık 2016
$20^\frac{1-a-b}{1-a}=20.20^\frac{-b}{1-a}$ eşitliği kenarda dursun. $60^a=3 \Rightarrow 60^{-
0 votes
cevaplandı 10 Aralık 2016
$(n+1)!-n!=n.n!$ olduğuna göre $2!-1!+3!-2!+...+6!-5!=?$
0 votes
cevaplandı 9 Aralık 2016
Sanırım şu ispat da yapılabilir. Matematikselliği tartışılır ama... Öncelikle elimizdeki seriyi
1 vote
cevaplandı 8 Aralık 2016
Şekildeki $f$ fonksiyonunun integrasyonunu Riemann toplamı ile $\displaystyle \int
1 vote
cevaplandı 6 Aralık 2016
Dışardan kuvvet uygulanmadıkça, ister açısal ister çizgisel olsun, momentum korunur. Enerji korunmay
1 vote
cevaplandı 6 Aralık 2016
Öncelikle, $m_1$ kütleli cisim ve $m_2$ kütleli aracın $F$ kuvvetinin etkisiyle, cisim aracın üzerin
0 votes
cevaplandı 6 Aralık 2016
Sorunun çözümü dediğin gibi basit... Eğer ben ilk başta araba olan kapıyı seçsedim ($\%33$) ilk
2 votes
cevaplandı 2 Aralık 2016
Öncelikle yatay zeminle arasında $\theta$ açısı olan $\overrightarrow{v_0}$ ilk hızını $\overrighta
1 vote
cevaplandı 29 Kasım 2016
$\displaystyle \lim_{x\to 2}\frac{f(x)+3x-9}{x-2}=\lim_{x\to 2}\frac{f(x)-3}{x-2}+\frac{3x-6}{x-2}$ ...
1 vote
cevaplandı 29 Kasım 2016
İpucu:$$\frac{x.y.x.z}{y.z}=x^2=\frac{a.b}{c}\\\frac{x.y.y.z}{x.z}=y^2=\frac{a.c}{b}\\\frac{x.z.y.z}
0 votes
cevaplandı 28 Kasım 2016
 $7=9-2=3^2-\sqrt{2}^2=(3-\sqrt{2})(3+\sqrt{2})$ düzenlemesini yapıp $4-\sqrt{x}=3-\sqrt{2}$ $x
0 votes
cevaplandı 30 Ekim 2016
$\displaystyle e^x=a.\sec u \Rightarrow e^x dx=a\frac{\sin u}{\cos^2 u}du$ dönüşümü yaparsak $
0 votes
cevaplandı 30 Ekim 2016
Alinin maaşı $120 k$, Burak'ın maaşı $100k$ olsun. Ali kendi maaşından $\%20$ çıkarırsa $120k.\%
1 vote
cevaplandı 19 Ekim 2016
Bu da benim çözüm... $x=\sqrt[3]{\sqrt{337}+11}-\sqrt[3]{\sqrt{337}-11}\\ \Rightarrow x^2=
1 vote
cevaplandı 19 Ekim 2016
Önce Mehmet hocamın çözümüyle başlayalım... $x=\sqrt[3]{\sqrt{337}+11}-\sqrt[3]{\sqrt{337}-11}
0 votes
cevaplandı 17 Ekim 2016
Elimizde zaten 10 adet rakam var, teker teker deneyerek bulabiliriz ki bu rakamların $4^2=16$
0 votes
cevaplandı 11 Ekim 2016
$x-1=u$ dönüşümü yapalım. Aslında yapmayabiliriz de, ama daha kolay görebilmek açısından :)
20,237 soru
21,758 cevap
73,397 yorum
2,049,268 kullanıcı