Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
177 kez görüntülendi
$\int_{0}^{1}f(x)dx=\int_{0}^{1}f(1-x)dx$

$1-x=u$, $dx=-du \to$ $\int_{0}^{1}f(1-x)dx=-\int_{1}^{0}f(u)du=\int_{0}^{1}f(u)du$

Buraya kadar kendim yapabildim ama bundan sonrası için $\int_{0}^{1}f(u)du=\int_{0}^{1}f(x)dx$ eşit olduğunu nasıl yazabildik?

$x$ yerine $u$ yazmak yeterli oluyor mu ?
Lisans Matematik kategorisinde (234 puan) tarafından  | 177 kez görüntülendi
Olur. $u=x$ donusumu yapabilirsin, gereksiz ama..
20,217 soru
21,750 cevap
73,347 yorum
1,972,486 kullanıcı