Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
652 kez görüntülendi
Y(t) : P(X)---->P(X), Y(t)={A: A sonlu iste, X: A sonlu değil ise} biçiminde tanımlanan Y(t) dönüşümünün bir Kuratowski kapanışı dönüşümü olduğunu gösteriniz. Bu dönüşüm yardımıyla X üzerinde tanımlanan topoloji ile X üzerindeki sonlu tümleyenler topolojisini karşılaştırınız.
notu ile kapatıldı: Soru sahibinin soruyu kurallara uygun sorup, denemelerini belirtmesi bekleniyor.
Akademik Matematik kategorisinde (16 puan) tarafından 
tarafından kapalı | 652 kez görüntülendi
Kuratowski kapanışı dönüşümü ne demek, biliyor musun?
Maalesef bir bilgim yok.

Soru bu şekliyle anlamsız. Sorunuzu düzenlemeniz gerekiyor.

Ayrıca Kuratowski dönüşümü için bu linkteki açıklamalara bakabilirsiniz.

Bana verilmiş olan soru bu kadar düzenleyemem ki bu soruyu başka bir bilgi verilmemiş çünkü.
Soru size bu şekilde verilmiş ise -ki öyle olduğunu ifade etmişsiniz- bu haliyle soru eksik.
Neresi eksik @murad.ozkoc?

@damla.gulk ben yardımcı olmak isterim ama öncelikle soruyu anlaman lazım. Daha neyi göstermen gerektiğini bilmiyorsan, gösteremezsin ki. Kuratowski kapanışı dönüşümünün ne olduğunu googlelamak ile başlayabilirsin (İngilizcesi closure operator). 4 tane aksiyomu var, bunları buraya yorum olarak yazabilir misin?
Dönüşümün kuralı net olarak ifade edilmemiş. Neyi nereye götürdüğü belli değil. Ayrıca Kuratowski kapanış aksiyomları sitede mevcut. Yukarıdaki ilk yorumumda linkini eklemiştim.
@murad.ozkoc Doğruya doğru, matematiği formel yazma tarzından hiç hazzetmiyorum :) Ama çok büyük bir arşiv oluşturuyorsun burada, çok saygı duyuyorum.

Şimdi bu dönüşüm bir kümeyi alıyor, sonluysa kendine götürüyor, sonsuzsa $X$'e götürüyor. Belli olmayan benim göremediğim bir şey mi var?

O zaman @damlagulk aksiyomları Türkçe de bulabilirsin! Dört aksiyomu buraya yorum olarak tekrar yazmakla başlayabilirsin! Ondan sonra teker teker aksiyomları birlikte kontrol edebiliriz?
20,208 soru
21,731 cevap
73,297 yorum
1,897,342 kullanıcı