$Şekil.1$
$Şekil.2$
$Şekil.3$
Genişliği sürekli eş olan cisimler gibi bir tabiri var, Ben bu cisimlerin tamamen matematiksel bir analizini yapıp muhendıslıkte nasıl kullanıldıgını merak ediyorum.
Benim düşüncem şöyle:
Bu cisim ,3 boyutlu uzayda hep aynı genışlıge sahıp ise ve bu cısmı bellı bır düzgün şekılde toplamak ıstedıgımızden, bellı bır merkez seçerız ve uzayda alacagımız 2 nokta seçeriz.$A(x_1,y_1,z_1)$ ve $B(x_2,y_2,z_2)$ bu seçılen noktalar olsun , bu 2 nokta arasındaki mesafe hep aynı ve merkezi sabit olacağından, merkez koordinatı basitçe, $M(\frac{x_1+x_2}{2},\frac{y_1+y_2}2,\frac{z_1+z_2}2)$ olur ve genişlik basitçe,$G$ sabit bir reel sayı olmak üzre, $G=\sqrt{(x_1-x_2)^2+(y_1-y_2)^2+(z_1-z_2)^2}$ olur gibi.Ancak tam emin olamıyorum....
Ek açıklama:
Evet şekil.3 deki kitabın pdfını googleden bulup hesaplamalar ve bazı teoremler gozukuyor ve ınternette vıkıpedıde de kaynaklar var ama hepsı ıngılızce, anlaşılır bır şekılde turkce bır daarcık oluşturabılırız.
Ek'e ek açıklama: Bu şu degılkı, ıngılızce kaynakları sadece tercume edelım, bunun altında yatanları acıklayalım, guzel kaynaklar gercekten bulamadım,bana göre güzel.