Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
12.7k kez görüntülendi

Evrende neden böyle bir özellik,kural vardır?                                                   

Lisans Teorik Fizik kategorisinde (7.8k puan) tarafından 
tarafından yeniden kategorilendirildi | 12.7k kez görüntülendi

Bu matematiksel bir soru mu? 

fiziksever gibi hocalar paylaşıyordu bende paylaşabilirim dedim.Hem matematiksel,felsefi yanıda var ters şeylerin arasındaki özellikler nedir?

matematiksel soru derken; bu tür şeyleri paylaşabilecegim başka plartfom yok malesef.

http://matkafasi.com/65600/%24r_-mu-nu-dfrac-1-2-rg_-mu-nu-lambda-g_-mu-nu-%24-%24-dfrac-pi-4-t_-mu-nu-%24

ve burda fizik ve matematiğin iç içe oldugunda karar kılmıştık sizinle hocam?

Ve diğer arkadaşlar zaten yeteri kadar soru soruyor limit türevdir bu tarz geliştirici şeyleri düşünmessek kopyalamaktan başka ne yapabilirizki uluslar arası ortamlarda ?
Sürekli limit çözelim türev çözelim :) yokki bizim fizik kafamız felsefe kafamız.com

Icinde matematiksel denklemler gecince tamam da, bu haliyle matematiksel mi diye merak ettim.

Anladım hocam kusura bakmayın bu aralar biraz kabayım sanırım.Eksi Artı yani bu ters şeylerin arasında çok ilginç bir uyum var bağlantı var aşırı merak ediyorum.

(+) ve (-) yükler birbirleri üzerinde oluşturduğu manyetik alandan dolayı birbirlerine kuvvet uygularlar.Örneğin; x y z koordinat düzleminde -z yönünde düzlemden içeri doğru manyetik alan olsun.Bu durumda - ve + ları birer akım gibi düşünelim yani bir tel üzerinde - lerin +y yönünde aktığını kabul edersek sağ el kuralından (-) yüklü parçacıklara -x yönünde bir manyetik kuvvet oluşur. + yükler hareket etmez fakat biz onları (-) lerin tersinde hareket ettiğini düşünürsek bu sefer + yüklerede aynı işlemler sonucunda +x yönünde bir manyetik kuvvet etki eder.Bu kuvvetler birbirlerine doğru olduğu için birbirini çekmiş olur.

Gece başka bir neden daha geldi aklıma.Evrendeki tüm maddeler minimum enerji ve maksimum düzensizlik eğilimi içerisindedirler.Bir madde + veya - yüklü ise bu onlarin kararsiz olmalarina neden olur ve minimum enerji kuralini çiğner.

Zıt yükler birbirini çekerek nötr ve kararlı hale gelmek istediklerinden dolayı bu durum oluşabilir.Aynı şekilde zıt yükü iterek,istemeyerek mevcut kararligini korumak istedigi icin olabilir.

Bu ya da yukarıda anlattığım ikisi de olabilir bence.

bence 2 yorumda çok mantıklı ozaman şunu nasıl açıklarız: Evrendeki maddeler neden maximum düzensizlik,minimum enerjı eğilimindedir?

20,200 soru
21,728 cevap
73,277 yorum
1,888,023 kullanıcı