y'=1-3(y/x)^2/3xy homojen
y/x=u - y' =u+xu' - u+xu' - xu'=1+6u^2/3u - 3udu/1−6u2= dx/x
-1/4ln(1-6u^2)=lnx+ c ise x^4(1-6(y/x)^2)=c burada nasıl bir işlem uygulanıyor ki x^4 geliyor.ben bulamıyorum.
14ln(1−6u2)=lnx+c den ln(1−6u2)=4lnx+4c=ln(e4c)+ln(x4)=ln(Cx4) (C=e4c)
Buradan da 1−6u2=Cx4 vs
Yalnız önceki kısmı kontrol edemiyorum (gereksiz - ler vs) doğru olup olmadığına emin değilim, yazdığın şekilde de homojen gibi de görünmüyor.
hocamın yazdırdığı bir soru.ben daha yeni alıyorum bu dersi belki tam ifade edememiş olabilim,fakat şimdi anladım çözümü teşekkür ederim