Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
651 kez görüntülendi

y=f\left( x\right) =\dfrac {8} {\sqrt {x-2}}

Önce ifadenin türevini aldım ve -\dfrac {4} {\left( x-2\right) ^{\dfrac {3} {2}}} şeklinde buldum ama devamını getiremedim.Açıklarsanız sevinirim

Lisans Matematik kategorisinde (22 puan) tarafından 
tarafından düzenlendi | 651 kez görüntülendi

y=f(x)=$\frac {8} {\sqrt {x-2}}$

$y'=\frac{-8}{2(x-2)\sqrt{x-2} }$

x=6 için y'=-1/2 =eğim

y-4=-1/2 * (x-6)

teğet denklemi istenilen biçime getirilebilir.

y=(-x/2)+7

veya

y+(x/2)-7=0


Öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler ama kitabımın(thomas calculus) cevap anahtarına baktığımda cevap : y=-\dfrac {1} {2}x+7 olarak gözüküyor.Açıkçası kafam karıştı :/ 

Bölümün türevinde paydanın karesini almayı unutmuşum.Düzelttim.

20,240 soru
21,759 cevap
73,406 yorum
2,076,531 kullanıcı