Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
932 kez görüntülendi
Ygs ye hazırlanıyorum, konu anlatımı kitaplar çıkmadığı için bende soru bankası aldım ve internetten konu anlatımlarına bakarken soru bankasındaki konuları ile internetteki konuların isimleri farklı olduğunu fark ettim. Bu durum kafamı karıştırıyor. Hangi konu hangi konuya ait yardımınızı istiyorum.

Soru bankasındaki konular: Sayıların sınıflandırılması, Sayı basamakları, Asal çarpanlar, Ebob- Ekok, Basit sayılar, Denklem bölme, İstatistik, Polinomlar, 2. Dereceden denklemler, 2. Dereceden Fonksiyonlar.


İnternetteki Konu Anlatımları: Mantık (Önerme), Sayı sistemleri, birinci dereceden denklemler, Modüler aritmetik, İşlem, Temel kavramlar, Dört işlem, sıralama, Basit eşitsizlik, 

Serbest kategorisinde (11 puan) tarafından  | 932 kez görüntülendi

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
Aynı kapıya çıkıyor. Ayrı ayrı verilmiş başlıklara takılma. Çoğu temel kavramların içinde zaten. Yerinde olsam lys çalışırım. Ygs için sadece problem çözmen yeterli. Mat temelin iyiyse direkt fonksiyonlardan başla lys denemelerinin içinde ebob ekok modüler vs konuları halledersin. 
(104 puan) tarafından 

Bir sene ygs çalıştım kafamı duvarlara vuruyorum şu an o yüzden.. Liseyi boş geçiren bir öğrenci de değildim dört sene inekledim o yüzden ygs umrunda bile olmasın çalışmaya değecek bir sınav değil, dalga geçer gibi soru soruyorlar. Lys de aynı şekilde hatta daha bile basit öğretmenlerin göz korkutacak çok zor yapılmıyor vs diye.. Ben hiç test çözmezdim hep saçma geldi çünkü ben hep konu çalışırım. Ama sınav bunu istemiyor motor gibi soru çözeceksin diyor. Hızdan başka bir şey ölçmüyor yani. 

Kaleyi içten fethetmek falan;)) cancan geçti onların modası ya. Sistemin içinde körelip daha çok zayıflamaktan başka hiçbir işe yaramıyorsun. İçine girenin daha bir şey değiştirebildiği görülmemiş ve emin ol görülmeyecek. Dünyadan bi'haber yaşıyorsun bence, ama güzeldir hep öyle kal. 

Helal, "Sistemin içinde körelip daha çok zayıflamaktan başka hiçbir işe yaramıyorsun."  tamamen katılıyorum , sende baya cevher gözüküyor :) tanımlar üzerinden sorular soralım cevaplayalım , tanımları teoremleri ispatları eğip bükelim anlayalım.

Bence üzülmeyin bu sistemi kimse kendisi seçmedi. Herkes varolduğundan beri monoton bi şekilde devam ediyor..değiştirmek istiyorsanız sisteme karşı değil , çalışıp onu değiştirebilen kişi olmak gerekiyor. Başka çare yok malesef

Hiçbir şey yapmadığımızı nereden biliyorsun:)) 

Kimseye akıl verecek konumda değilim, zaten sevmem de öyle şeyleri. Bir zamanlar ben de aynı düşüncedeydim, o zamanlar bencil, umursamaz, hiçbir şey bilmediği halde bildiğini zanneden, kibirli, sadece tüketen acayip bir insandım. Ama bir gün hayat insanı, insanla tanıştırabiliyor. Gerçeklikle biraz daha yüzleşince bahsettiğiniz türden bir çalışmayla hiçbir sonuç alamayacağınızı anlıyorsunuz. Ha istediğiniz bir ev bir arabaysa yaptığınız çalışma yeter de artar bile. Durum böyleyken de sistemin en gözde çalışanı olursunuz zaten.

20,211 soru
21,737 cevap
73,307 yorum
1,915,722 kullanıcı