Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
759 kez görüntülendi

Bir soruyu hangi sartlar altinda akademik olabilir? Daha genel olarak: sorumuyuzu kategorize ederken nelere dikkat etmeliyiz, ayrimlarimizi neye gore yapmaliyiz?

Bu ayrimi keskin olmasa da biraz yapmamiz gerekli olabilir.

Acaba kategoriyi uzmanlara birakmak gibi bir secenek olabilir mi? Ben bazen zorlaniyorum, kategori secimi kafamda keskin olmadiginda, baskasina (bu ayrimi yapabileceklere) birakmayi tercih ederim bu durumlarda.

Serbest kategorisinde (25.3k puan) tarafından  | 759 kez görüntülendi

aynı olayı düşünmedim değil , gerçekten elim varmıyor , katliam yaptığımı düşünüyorum , soru çok yerinde zaten bundan sonra soruları serbest kategori alanlarına atacağım , umarım kıssadan hissemi almışımdır

serbest yapmak bence daha buyuk katliam.

Türüne nasıl karar vereceğiz peki , kategori yapabilmek için nasıl bir yol izlemeliyiz , o zaman serbest kategori katliamsa siteden kaldırılsın .

Yani her soruyu serbest kategorisine koyarsak, diger kategorileri katletmis olmaz miyiz anlaminda?

Soru seninle alakali degil bu arada :) 

estağfurullah hocam asla , benimle ilgili olduğunu düşünmedim , yani iş ciddi , gerçekten site güzel bazen yeterince uğraştığımı zannedip , yazmaya ürküyorum , şu ana kadar içerik olarak sorulabilecek en güzel soruyu sordunuz , math_stack sitesinde adamlar grammer doğru kullan diye uyarı mesajı vermiş şaşırdım 40 takla attım :-))

Ben etiketlerin sabit olma sistemini begeniyorum. Sadece etiket olsa ve bu da uzmanlar tarafidan konulsa (mesela math.stack'de belirli bir duzeye gelmeden yeni etiket acamiyorsun, sadece daha onceden acilmis etiketler kullanilabiliyor). Aslinda ordaki etiketler buraya aktarilabilir. 4 kategori yerine etiket sistemi daha iyi olabilir.

"math.stack-math.over.flow-meta" gibi yapilan ayrim yapilabilir sadece kategori icin.

http://matkafasi.com/categories

Bu linkteki aciklamalari nasil degerlendiriyorsun Sercan?


Bence iyi duruyor. Link yanına kısa ve öz olarak çok iyi yazılmış bile diyebilirim. Fakat bunun uzuncana da bir açıklaması olması lazım bence. Ben de kendi fikrimi toparlayıp bir şeyler yazmayı düşünüyorum bu başlığa.

Site gelişirken bence biraz daha çok işlevi ve eski sorulara ulaşımı kolaylaştıracak tartışmalar yapılmalı, yoksa ilerde daha sarpa sarabilir. Aklımda arama çubuğu ve ilgili sorular kısmı da var. Daha önceden sorulmuş olduğunu bildiğim soruya ulaşmak çok zor oluyor. İnsanlara da niye bakmadın diyemiyorsun. Ben bildiğim halde bulamadım bir iki...........

Doğru math stack sitesinde  infinity  product yazdım , 260 fazla  soru döküldü 

<p> Çok özür dilerim  bizim sitede varmis anahtar kelimeleri arayinca geliyor  sonsuz çarpım yazdim  ulaştım sorulara:-)
</p>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Çok kolay değil her zaman tam olarak hangi kategoriye koyacağına karar vermek soruları. Fakat bunu aşmak için kategoriler dışında, etiketler de var. Kategori için sizce en uygun neyse onu seçin eğer etiketleri de kullanırsanız soruları daha sonra aradığımızda verimli bir şekilde bulabiliriz. Zaten kategorilerin amacı kesin olmaları değil yol gösterici olmaları. 

(1.8k puan) tarafından 

Etiketler onemli cidden. Lakin pek kullanilmiyor. Bir kac kisi kullaniyor. Sorularimizi yazarken cikan "Sorunuzun başlığını ilk kısıma, detaylarını alt tarafa yazabilirsiniz." ... diye devam eden kisma "ilgili etiketlendirmeleri yaparsaniz ilgili kisiler daha kolay sorulariniza ulasabilir" gibi bir metin de eklenebilir mi acaba. 

20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,836 kullanıcı