Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
4.3k kez görüntülendi

kümeler kuramında anlıyorum ama matematiksel ispat için çıkış noktası bulamıyorum yardım edermisiniz bu tarz ve yorumda atıcagım sorulardaki ispatları nasıl yaparım.

m ve n $\in \mathbb{Z}$ olmak üzere

$m\mathbb{Z}\subseteq n\mathbb{Z}$    için   m ve z arasındaki ilişki nedir.

Nezaman  m$\mathbb{Z}$ = n$\mathbb{Z}$ eşitliği geçerlidir?

Lisans Matematik kategorisinde (7.8k puan) tarafından  | 4.3k kez görüntülendi
Aklını karıştıran şey nedir tam olarak? Yani eleman alarak başlayabilirsin çözümlere. Ya da kümelerdeki operasyonların özelliklerinden yararlanarak.

ilk olarak ilgilendiginiz için teşekkür ederim Ali Nesin'in sezgisel kümeler kuramını çalışıyorum konu anlatımları kolay ama alıştırmalarında bu tür sorular var ve matematiksel olarak ispatını yapamıyorum .Özelliklede  $a\mathbb{X}+b\mathbb{X}$  bunun gibi katsayıları farklı 2 veya daha fazla aynı kümenin toplamında formulsel olarak hepsini tek tek yazıpta görmeden hangi küme elemanından sonra aynı $\mathbb{X}$ kümesinin elemanlarını içerdigi.Örnek $3\mathbb{N}+$$5\mathbb{N}$  bu kümeyi yazarsak {$0,3,5,6,8,9,10,11,12,13,14........$}  mesela burda 5.eleman olan "8" den itibaren küme $\mathbb{N}$ doğal sayılar kümesine benzedi bunu her  $a\mathbb{X}+b\mathbb{X}$  için formulize edebilirmiyiz. Birde eğer isterseniz şurayı inceleyebilirsiniz http://nesinkoyleri.org/e-kutuphane/ders-notlari/skk.pdf   kitap sayfası 34 alıştırma 2.38 ve diğerleri. tekrar sağolun

Gönderdiğin linkler icin teşekkürler. Bende bakayım. Okumaya devam. 

birde hocam bu kuramlara yeni başlıyorum kıtabın adı sezgısel oldugundan kafamda yarı matematıksel olarak ıspatlarsam alıştırmaları,yeterli olurmu bundan sonra aksıyomatık kumeler kuramına başlıyacagım ordan ogrendıgım bılgılerle daha matematıksel ispatlarım sanıyorum.

20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,817 kullanıcı