Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
569 kez görüntülendi

 Merhaba, ben ortalama bir okulda 4.sınıf matematik öğrencisiyim. Bölümümü bilinçli olarak seçtim, bölüme başlamadan önce soyut cebirle tanışmış, epsilon deltalı tanımlara aşina bir lise öğrencisiydim. Bölüme başladıktan sonra hayatta bir takım sorunlarla karşılaştım ve bu sorunlar beni yolun dışına savurdu. Şimdi her şey yolunda gözüküyor, koşullarım çalışmak için optimal denebilir :)

 Ortalamam 3'ün üstünde, ölçü teorisinden soyut cebire bir çok konu hakkında 'genel kültür' sahibiyim ama 5 sene önceki planlanladığım yerde değilim. İsteğim, öncelikle lisans cebir konularına hakim olmak, uykumdan kısarak olabildiğince çok çalışmak ve artık matematiğe balıklama dalmak. Sorun şu ki gençlik ateşim söndü diyebilirim, eski azmim ve isteğim kalmadı. 

Şimdi sizden yardım istiyorum; daha önce bu tür problemlerle karşılaşmış arkadaşlarım ve deneyimli hocalarım, lütfen bana yol gösterin ve şu son dönemimde tabiri caizse küllerimden yeniden doğayım.

Hepinize iyi çalışmalar dilerim.

Serbest kategorisinde (477 puan) tarafından 
tarafından düzenlendi | 569 kez görüntülendi

Bu sitedeki ilgilendiginiz sorulari inceler ve sorulara cevap verirseniz motivasyonunuz garanti artar.

suıtable hocam haklı.lisans konusunda gayet iyi sorular mevcut :] bana göre )

Su anda olcu teorisinden soyut cebire bircok konuda genel kultur sahibi olmak tahmin ettiginden cok daha onemli bir sey. Bunu kucumseme.

Biraz topoloji ogren mutlaka ama, azicik point set topology ve ogrenebiliyorsan cebirsel topoloji - en azindan bunlar hakkinda da genel kultur sahibi ol. Kategori teori hakkinda biraz genel kultur sahibi ol, homoloji kohomoloji nedir, bunlar hakkinda genel kultur sahibi ol.

Bence lisansta cebir dersinin amaci senin su anda sahip oldugun genel kulturu verebilmek. Cebirin az cok nasil bir sey oldugunu anlatabilmek. Yoksa ben su ana kadar Sylow gruplari hakkinda konusan kimse gormedim. Cebir ogrenmek istiyorsan, bunu cebirsel geometri ile birlikte yapabilirsin mesela. Eisenbud'un Commutative Algebra with a View Toward Algebraic Geometry diye bir kitabi var. Eger halkanin ne demek oldugunu bilecek kadar varsa genel kulturun, buradan yurumeni tavsiye ederim. Bunun yaninda representation theory de ogrenebilirsin, "quivers and path algebras" guzel bir konu olabilir buraya girmek icin.

Bolca yaz. Bir defter al ve her seye yorum yaz. Bir yerden sonra kendi kendine soru sorma aliskanligini elde etmeye calis. Eger bir konuyu anladiysan, o konu hakkinda hangi soruyu sormanin dogru olacagini da anlamissin demektir.

Bol bol seminerlere gitmeye calis, eger varsa etrafinda. Yoksa MSRI, BIRS gibi arastirma merkezlerindeki workshoplar internet sitelerine yukleniyor genelde. Bunlari takip etmeye calis. Su anda sahip oldugun "eksiklik" hissi, hep senin yaninda olacak, ondan kacamazsin. Ama yukarida dedigim gibi, eger bolca yazarsan 6 7 ayda bir geriye donup baktiginda ne kadar yol kat ettigini gorebilirsin. "Ulan ne kadar aptalmisim, nasil gorememisim." demeyi basariyorsan dogru yoldasin demektir.
20,280 soru
21,812 cevap
73,492 yorum
2,477,013 kullanıcı