Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
136 kez görüntülendi
Lisede meslek lisesi okudum matematik görmedim olan dersede bedenci girdi maalesef oturduk boş boş lise bitti yks ye girdim mat yapamadım sozelim iyiydi tarih öğretmenliği okudum simdi kpss var ve ben matematikten anlamıyorum bu kpssde basarız olucagim ama bir dahaki kpssye sağlam hazırlanmak istiyorum ve çalıyorum sıfırdan matematige başlayacağım ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?
Serbest kategorisinde (11 puan) tarafından  | 136 kez görüntülendi

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
Matematik öğrenimi de çoğu zaman bir piramit gibidir. Altyapı gerektiren konular vardır ve onları öğrendikçe diğer ileri konuları öğrenebilirsiniz. Matematik çalışmayı hangi sınıf düzeyinde bıraktıysanız, o sınıf düzeyinden çalışmaya başlamanızı öneririm. Örneğin, mevcut matematik bilginiz ortaokul 7. sınıf düzeyinde ise, bu düzeyden bir başlayan bir çalışma yapmanızı öneririm. 7-8-9. sınıf düzeyi matematik konularını öğrenmeniz, KPSS genel yetenek testi için size önemli ölçüde faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

 

Öte yandan bazı öğretmenlikler için ÖABT (öğretmenlik alan bilgisi testi) uygulanır. Tarih öğretmenliği için de bu var sanırım. ÖABT'nin sınav sonucuna etkisi de yüksektir. Bunlara da dikkat etmenizi öneririm.

 

Son olarak, gösterdiğiniz performans objektif biçimde değerlendirilecek mi sorusu var. Sonunda bir mülakat aşaması var ve adaylar açısından bu biraz can acıtıcı-rahatsız edici olabiliyor. Bu nedenle her zaman B-C planlarınız olsun derim. Çok daha farklı sektörlerde de yeteneğiniz olabilir. Hayat devam ediyor, bol şanslar.
(2.6k puan) tarafından 
20,211 soru
21,737 cevap
73,307 yorum
1,916,008 kullanıcı