Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
913 kez görüntülendi
illaki gerekli, zaten lisans düzeyinde veriyorlar matematik ama üst seviyelerinde bilgisayar biliminin, matematik veya fizik ne kadar gerekli?  Örneğin, lisans düzeyi fiziği veya matematiği bazı konular için gerekli oldugu oluyor mu? Hani hic gerekli olmadığı konular da tonla var, ama gerekli olanlar neler mesela? Belki biraz fazla genis bir soru olmus olabilir..
Serbest kategorisinde (621 puan) tarafından 
tarafından yeniden kategorilendirildi | 913 kez görüntülendi

Fizik bazen hiç de. Matematik olmasa onun adı bilgisayar bilimi değil mühendisliği olurdu.

Mesela hesaplama kuramı, mantık ve hesaplama kuramı, kuantum hesaplama kuramı, biçimsel diller ve otomatlar, mantık...

Mantık için zaten başlı başına ciddi bir matematik eğitimden geçmen lazım.

3 Cevaplar

1 beğenilme 0 beğenilmeme
"Şair olmak için kaç kelime bilmek gerekir?" gibi bir soru bu. Matematikle ilgili bildiğiniz her şey, sahip olduğunuz her tecrübe bilgisayar biliminde altın kıymetindedir.

Endüstriyel anlamda konu uzmanlığı ya da iyi tanımlı bir çerçevede yazılım geliştirmek değil tabii ki burada kastım. Bunlar dönemin ihtiyaçlarına, sektöre ve uygulamaya göre değişir. Öte yandan konuyla ilgili genel kavrayış, süreçlerin temel dinamiklerini anlama gibi bir hedef varsa bunlarda her bir matematik zerresi işinizi kolaylaştırır.
(1.8k puan) tarafından 
1 beğenilme 0 beğenilmeme
Bilgisayar bilimleri dogasi itibari ile matematik ile icice bir disiplindir. Curry-Howard izomorfismasi bilgisayar programlari ve kanitlar arasinda bir iliski kurar. Sezgisel mantigin yansimasi olarak gorebilirsiniz bilgisayar programlarini. Bu derin baglanti disinda Bilgisayar bilimini matematige ve temel bilimlere de fayda sagliyor. Ispat asistanlari, dort renk teorisinin cozumunde kullanilan program,onlarda numerik differensiyal denklem cozme algoritmalari ve fizik simulasyonlari bunlara birkac ornek sadece. Matematk veya fizikten anlamadan bu problemleri cozmek imkansiz olurdu. En merkezi konu ne olurdu diye soruyorsaniz hesaplanabilirlik teorisi, bilgi teorisi ve cizgeler kurami derdim.
(1.6k puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Bilgisayar bilimcisi için belli düzey matematik kesinlikle bilinmeli özellikle sayılar teorisi, ayrık matematik, kombinatorik, olasılık teorisi, lineer cebir, calculus neredeyse bu alanlardaki çoğu şey kullanılıyor lisans düzeyi eğitimde
(28 puan) tarafından 
20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,863 kullanıcı