Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
828 kez görüntülendi

    Bu soruyu sorma nedenim matematik olimpiyatların faydası öğrenciyi yalnızca çalışma disiplini getirmekten başka bir şey getirmediği kanaatindeyim. Peki sizce?

Serbest kategorisinde (88 puan) tarafından 
tarafından düzenlendi | 828 kez görüntülendi

Siz de zaten çalışma disiplini kazandırdığını söylüyorsunuz. Bu bile tek başına çok çok önemli değil mi? Her kesin olmasa da  orta öğretim öğrencilerinin çoğunun öncelikle ulusal ve sonrasında uluslararası matematik olimpiyatlarına hazırlanacakları tarzda bir öğretim yapılsa,inanın bana bu ülkede çoook fazla şey değişecektir. Ama nedense ülkemizde bol miktarda ...... liseleri açılıyor. Durum uzun yıllardır böyle olunca,hatta üst düzey bazı yöneticilerin matematiğin neden zorunlu ders olarak okutulmasının doğru olmadığını düşündüğü bir ülkede, matematik olimpiyatlarına hazırlanmak ne kadar takdir görür ki! 

   Yorumunuz için teşekkürler.''Siz de zaten çalışma disiplini kazandırdığını söylüyorsunuz. Bu bile tek başına çok çok önemli değil mi?'' Evet. Tabii ki çok önemli ama sorum özellikle 'matematik eğitim ve öğrenimi' açısından sormaktayım. Peki nedir 'matematik eğitimi ve öğrenimi?' Burada söylemek istediğim öğrencinin soyut matematiğin (kümeler kuramı, analiz ve soyut cebir) temellerini ve matematiksel düşünme yeteneğini edinmek. Soruda sormak istediğim ise bu edinimleri kazanmak için 'matematik olimpiyatların' bir katkısı var mı? Belki sorum böyle daha açık olmuştur. Benim cevabım 'hayır'.  Peki o zaman ortaokul/lise de bu kazanımları edinmek için neler yapılmalı? Benim cevabım ciddi matematik eğitiminden geçinilmeli.Öğrenciyi ciddi matematik kitaplarıyla tanıştırılmalı popüler/yarı akademik ve eğer öğrenci o yaşlarda okuyabiliyorsa akademik kitaplarla tanıştırılmalı, öğretmen on bilip bir anlatmalı.Böylelikle düşüncem öğrenci o zaman gerçek ve soyut matematikle tanıştığı ve o edinimleri o yaşlarda o kazanmaya başlayacağı/kazanabileceği yönünde.

20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,980 kullanıcı