Burdaki ifade nedir peki, o yazilmamis?
Sercan hocam bende soruyu internette gördüm düzenli kontrol ediyorum ama henüz cevap gelmedi.Soru aynen bu şekilde sorulmuş fakat benim yorumum her n için sağlamıyor tümevarımla ispatlamaya çalıştım ama her n için sağlamadığından bir sonuca ulaşamadım.Soruyu soran şöyle demiş n sayısı sınırlıdır bunu ispatlayınız.
Demek istedigim, ortada iade olmadigiydi. Yani bir esitli ve bir baglanti var ama istenen belli degil. Yani soru bu haliyle iyi sorulmamis. Simdi sorun: "Yukaridaki sartlari saglayan sinirli sayida n oldugunu gosteriniz" mi?
Evet hocam düzelttim şuan soruyu,ilginiz için teşekkür ederim.
Bu soruyu dusunecegim. Sitede n+1>3 asal olacak sekilde p hakinda (n+1)2 sayisina bolunmeli diye bir soru vardi. Paydada da n+1 asalindan kucuk sayilar oldugu icin sadelesme olmaz. Asagidaki ornektede 5 asali icin bu var. Su an bu soruya o kadar yogun bakamam ama bu da bir kismini cozuyor. Belki genelini de cozer.
o soruyu görmemiştim hocam ama söylediklerinizden yola çıkarak uğraşacağım ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim.
İfadede sorun var sanırım çünkü
n=4 için 1+12+13+14 toplamı 2512 ye eşit, bu kesirde sadeleşme yapılamıyor ve pay asal değil?
hocam o zaman n=4 için ispat doğru olmaz.Tümevarım kullanırsak n=2 için 3/2 olur istenilen sağlanır ama devamı nasıl gelir bilemedim.