Tamamen haklısın, konunun yabancısı olarak makalede açıkça yazılmamış bir özelliği(*) atlayıp aşırı saçmalamışım.
Z2'nin etkisi hem direkt toplamı yapılan alt vektör uzaylarının damgasını belirlemesi hem de (*) (yani ˉ0,ˉ1 yazmamızın toplam açısından bir anlamı var), ha bi de tek çift diye adlandırmamız yeterince açık olsun diye de.
Biçimsel olarak M herhangi bir şekilde; Mˉ0⊕Mˉ1 olarak ayrıştırılabiliyorsa ve ∀i,j∈Z2:MiMj⊂Mi+j(*)!! ( M Z2-aşamalı demenin anlamı) ise bir üstuzay (ama MM⊈0 yani sıfır vektör uzayı ayrışımdaki altkümelerden biri olamaz).
-------------------------------------------------------------------------------
Bambaşka bir cevap arayışı: Üstuzayın tanımı çoğunlukla yukarıda olduğu gibi bir Z2 aşamalı kümesi ama, aynı kapıya çıkan şöyle daha genel bir tanımı daha varmış:
Tanım (üstuzay, daha genel): Eğer her Λ dış cebiri ile bir MΛ kümesi (=:üstuzay M'nin Λ noktaları kümesi) ilişkilendirilirse ve her -Λ dış cebirinden Λ′ dış cebirine- eşlik koruyan benzeryapı dönüşümü ρ ile ilişkilendirilen hem de (**) şartını sağlayan bir ˜ρ:MΛ→M′Λ göndermesi varsa, M bir üstuzaydır:
(**) Benzeryapı dönüşümlerinin çarpımı ρ1ρ2; ˜ρ1~ρ2 göndermelerinin değerine denktir.
Not: Bu tanım çok genel olduğundan MΛ'lerin belli ek özellikleri olmasını istemek (bir grup oluşturmaları gibi) ve ˜ρ'lara bazı kısıtlayıcı şartlar (benzeryapı dönüşümü olmaları gibi) getirmek gerekiyor.
Genel tanım için örnek=sorudaki tanımın ardında yatan düşünce: Şimdi M bir Z2 aşamalı vektör uzayı olsun, yani M=Mˉ0⊕Mˉ1, burada Mˉ0 çift, Mˉ1 tek alt uzay diye adlandırılır. O zaman Λ noktaları kümesi MΛ'yi; fi∈Mˉ0, gj∈Mˉ1 ve de Λ cebirinin ai çift, bj tek elemanları için biçimsel doğrusal bileşimler ∑aifi+∑bjgj olarak tanımlayalım. (a′+a″)m=a′m+a″m,a(m′+m″)=am′+am″,a,a′,a″∈Λ,m,m′,m″∈M olduğunu varsayıyoruz).
˜ρ göndermesi ∑aifi+∑bjgj noktasını ∑ρ(ai)fi+∑ρ(bj)gj'ya gönderir. Böylece MΛ kümeleri ve ˜ρ göndermeleri M üstuzayını tanımlar, ki bu da Z2 aşamalı vektör uzayı M'ye tekabül eder.(Yani ortada görünmeyen Grassmann cebiri, ρ ve ˜ρ üstuzayı belirliyor).