Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
256 kez görüntülendi
Nerede hata var?

$\sqrt -11 . \sqrt -3 = \sqrt {-11.-3} = \sqrt 33$

Aynı zamanda

$\sqrt -11 . \sqrt -3 = i\sqrt 11 . i\sqrt 3 =i^2 \sqrt 33 = - \sqrt 33$
Orta Öğretim Matematik kategorisinde (234 puan) tarafından 
tarafından yeniden etikenlendirildi | 256 kez görüntülendi
Gerçel sayılarda $\sqrt a \sqrt b=\sqrt {ab}$ eşitliğini gösterebiliyoruz. Karmaşık sayılara taşınacağı hakkında düşünürken bu örnek aaa öyle direkt taşıyamayız aslında dedirtir.

Bu linkte yer alan açıklamaları inceledikten sonra tekrar düşün.

Sanırsam, şu örnek bahsetmek istediğimin en basit hali $-1=i.i =\sqrt -1 .\sqrt -1 = \sqrt 1=1$
Değişen bir durum olmadı gibi.

Buradaki  ve

Buradaki tartışmalara bakın.

20,238 soru
21,758 cevap
73,397 yorum
2,055,973 kullanıcı