Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
313 kez görüntülendi
Lisans 2.sınıf öğrencisiyim. Yüksek lisans yapmak istiyorum ve çalışmalarımın da buna yönelik olmasına dikkat ediyorum. Bu dönem üstten seçmeli ders alarak 3.sınıf için ders yükümü hafiflettiğimi düşünüyorum. Buna istinaden bu yazdan itibaren ALES çalışmaya başlayarak 3.sınıfta dönem derslerimle birlikte yürütmek istiyorum. Ama 3.sınıfta kompleks analiz, nümerik analiz, cebir, topoloji gibi ağır derslerim olduğu için dengeyi sağlayamamaktan korkuyorum. Mezun olduktan sonra bir yıl ALES çalışırsın hem de biraz dinlenmiş olursun diye tavsiyeler alıyorum genelde ama içime tam anlamıyla sinmiyor. Sizce uygun zaman ne zaman olur ya da siz hocalarım nasıl birer programda ilerlemiştiniz, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Serbest kategorisinde (59 puan) tarafından  | 313 kez görüntülendi
Bugünden itibaren mezun olana dek yapılacak tüm ALES sınavlarına katılabilirsin. Sınava ilk girişinde sınavın havasını da teneffüs etmek suretiyle sınavı tanımış olursun ve yüksek ihtimalle sürenin sana yetmediğinden yakınacaksın. Sonraki girişlerinde de kendine göre bir strateji geliştirirsin. Sadece ALES için bir yılını heba etmene gerek yok. Akademik hayat için İngilizce, ALES sınavından daha önemli. İlla bir yıl ara vereceksen bu arayı İngilizce öğrenmek için değerlendirmeni tavsiye ederim.
Dil öğrenmek için kurslar araştırıyordum zaten, önerileriniz için çok teşekkür ederim hocam. Peki kaynak önerebilir misiniz? Genelde 657 yayınlarının ismini çok duyuyorum
Öncelikle yüksek/doktora yapmak istediğinden emin misin? Emin olmasan bile olabildiğince çok puan alıp cepte tutmak faydalı olacak.

Lisanstan sonra yükseğe girerken pek ALES sormuyorlar, sorarlarsa da 50 60 puan yeter diyenler var. En kötü ihtimal elinde bu kadar puan olmalı. Benzer şekilde YDS/YÖKDİL 'e de olabildiğince çok girmen lazım. İkisinden de 80 üstü alman avantajlı olur.

Kaynak aklıma gelmiyor ama iki sınav için de facebook gruplarındaki veya alışveris sitelerindeki yorumlara bakıp fikir edinebilirsin.

Sınavlara olabildiğince çok gir derken bunun bir de mali boyutu var. Maddi olarak seni zorlayacaksa 2 3 sınavda puanı alıp kurtulman lazım. Mezun olup 1 sene sınava çalışma fikrine ben de katılmıyorum. En geç son dönemde elinde puanlar olsun ki mezun olur olmaz üniversitelere başvurabil.

Okullar için 50-60 yetiyorsa yüksek puan neden lazım? Akademide devam edeceksen bir aşamada (yüksek veya doktoradan biri) araştırma görevlisi olmak önemli. Hem akademiyi içten göreceksin hem de maaşın olacak, yani burs kovalamak veya ek iş yapmak zorunda kalmayacaksın. Yüksek lisansa başladıktan sonra ar.gör olarak okullara başvurabilirsin. Yüksek puan bu adımda çok önemli olacak. Çünkü ar.gör olmak için senin kadro açan üniversiteye başvurman lazım. Diyelim 3 kişi alacaklar. Bölüm, sınava başvuran 3*10 = 30 kişiyi Yabancı Dil ve ALES puanlarına göre sıralayacak. Eğer puanın düşükse, bu 30 içine girememe gibi bir durum olabilir yani daha ilk aşamada elenebilirsin. O yüzden, yıllar sonra bu sınavlarla uğraşmak yerine şimdi imkanın varsa (maddi olarak) olabildiğince zorlayıp en az 80'er puan alman lazım.

Başarılar.
20,207 soru
21,731 cevap
73,297 yorum
1,895,844 kullanıcı