Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
449 kez görüntülendi

$(p\vee g')'\vee [(p\vee s)\vee (p'\vee g')]$

$(p'\wedge g)\vee [(p\vee s)\vee (p'\vee g')]$

$[(p'\wedge g)\vee (p\vee s)]\vee [(p'\wedge g)\vee (p'\vee g')$ (dağılma)

Bundan sonra kaldım en sade şekli yerine en karmaşık seklini buldum

Lisans Matematik kategorisinde (99 puan) tarafından  | 449 kez görüntülendi

v = \vee=$\vee$    

"$\vee$" nın "$\vee$" üzerine dağılması söz konusu olamaz.Ancak birleşme özelliğini kullanabilirsiniz. Dolayısıyla son satırda hata olmuş. Önce köşeli parantez içinde değişme ve  birleşme özellikleri kullanırsan daha iyi olur. Bir de soruyu doğru yazdığından emin misin?

En baştakı ıfadeyi;


$(p\vee g')\Rightarrow[(p'\wedge s')'\vee(p\wedge g)']\equiv (p\vee g')\Rightarrow[(p'\wedge s')\Rightarrow(p\wedge g)']$

olarak yazıp denedınız mı?

Cok tesekkur ederim..

kaynak olarak Ali Nesin, onermeler mantıgı okunulabılınır.

20,246 soru
21,768 cevap
73,412 yorum
2,127,919 kullanıcı