Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
441 kez görüntülendi

$(p\vee g')'\vee [(p\vee s)\vee (p'\vee g')]$

$(p'\wedge g)\vee [(p\vee s)\vee (p'\vee g')]$

$[(p'\wedge g)\vee (p\vee s)]\vee [(p'\wedge g)\vee (p'\vee g')$ (dağılma)

Bundan sonra kaldım en sade şekli yerine en karmaşık seklini buldum

Lisans Matematik kategorisinde (99 puan) tarafından  | 441 kez görüntülendi

v = \vee=$\vee$    

"$\vee$" nın "$\vee$" üzerine dağılması söz konusu olamaz.Ancak birleşme özelliğini kullanabilirsiniz. Dolayısıyla son satırda hata olmuş. Önce köşeli parantez içinde değişme ve  birleşme özellikleri kullanırsan daha iyi olur. Bir de soruyu doğru yazdığından emin misin?

En baştakı ıfadeyi;


$(p\vee g')\Rightarrow[(p'\wedge s')'\vee(p\wedge g)']\equiv (p\vee g')\Rightarrow[(p'\wedge s')\Rightarrow(p\wedge g)']$

olarak yazıp denedınız mı?

Cok tesekkur ederim..

kaynak olarak Ali Nesin, onermeler mantıgı okunulabılınır.

20,240 soru
21,759 cevap
73,407 yorum
2,078,831 kullanıcı