Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
372 kez görüntülendi


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (152 puan) tarafından  | 372 kez görüntülendi

İlk ifadede iki taraftan da $2$ çıkarın ve $m-2$ değerini elde edin.

Önünüze gelecek olan ifadenin karesini alın.Sonuç çıkacaktır.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
En İyi Cevap

$m-2-\frac{1}{m-2}=3\Rightarrow (m-2)^2-2+\frac{1}{(m-2)^2}=9\Rightarrow (m-2)^2+\frac{1}{(m-2)^2}=11$ olur.

(19.2k puan) tarafından 
tarafından seçilmiş
0 beğenilme 0 beğenilmeme
$m^2-2m+1/m-2=5$
$(m-2)*(m-2)/m-2=5$
$(m-2)$'ler gider
$(m-2)=5$ kalır
$m=7$
$5^2+1/5^2$ cevabı verir.
(124 puan) tarafından 

İlk satırdaki ifade $m^2-2m-1/(m-2)=5$ olmalı. Böyle olunca da bulunan sonuç doğru olmuyor.

20,247 soru
21,773 cevap
73,414 yorum
2,133,971 kullanıcı