Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
516 kez görüntülendi

$\sum _{k=0}^{3}\sum _{m=0}^{2}\left( 2k+3m-1\right) $

işleminin sonucu ?

@yorum:bi yerde işlem hatası yapıyorum,halen bulamadım :)

Orta Öğretim Matematik kategorisinde (1.3k puan) tarafından  | 516 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
En İyi Cevap

m=0 için 2k -1

m=1 için 2k +2

m=2 için 2k +5

bunların hepsini topluyorum 6k +6

k=0 için 6

k=1 için 12

k=2 için 18

k=3 için 24

bunları toplarsan cevap 60 olur

(25 puan) tarafından 
tarafından seçilmiş

ben şu sağdaki denklemi parçalayarak çözmeye çalıştım yapamadım :/,

$\sum _{m=0}^{2}2k+3\sum _{m=0}^{2}m-\sum _{m=0}^{2}1$ diye acarsan $6k+6$ gelir sonra tekrar yerine katinca 60 geliyor

yanlış açmışım yaf :D teşekkürler emel :)

:D rica ederim

ben rica ettiğin için teşekkür ederim :ÇAfdas

20,219 soru
21,752 cevap
73,354 yorum
1,987,739 kullanıcı