Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
47 kez görüntülendi

Kolay gelsin

Orta Öğretim Matematik kategorisinde (624 puan) tarafından  | 47 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

$\sum_{n=1}^{k}=n!.n=(n+1)!-n!$ olduğuna gore.

$m!.m+(m+1)!.(m+1)+(m+2)!.(m+2)+..(m+9)!.(m+9)=(m+10)!-(m+9)!-(m!-(m-1)!)$ gelir.İkinci ifadede $m!$ olduğuna gore .

$(m+10)!-(m+9)!+(m-1)!$ gelir.


(11.1k puan) tarafından 
18,061 soru
20,663 cevap
66,401 yorum
18,751 kullanıcı