Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
1k kez görüntülendi

böleni düzenlersek $x^2 = x-2$ 

polinomu düzenlersek $ P(x) = x^2.x - 2x^2 + 3mx + 1 $

$x^2$ yerine $x-2$ yazarsak 

$P(x)= (x-2).x - 2.(x-2) + 3mx + 1 = 6x+3$

$P(x) = x^2-2x -2x + 4 + 3mx + 1 = 6x+3 $

$P(x) =x-2-2x -2x + 4 + 3mx + 1 = 6x+3 $

$P(x) =-2-3x + 4 + 3mx + 1 = 6x+3 $

nerede hata yapmışım ?

Orta Öğretim Matematik kategorisinde (2.1k puan) tarafından  | 1k kez görüntülendi

m 3 çıkmıyomu ?             

evet çıkıyor kardeş :D

yok artık :DSfsd     

durun durun tamam vurmayın :D farkettim

bidaha bak belki bejtir :D

yok 3 eminim son kararım :D

tomam :))))            

20,219 soru
21,751 cevap
73,351 yorum
1,985,577 kullanıcı