Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
877 kez görüntülendi
  
  Türkiye'de kalburüstü eğitim veren üç fen lisenin son birkaç yılın yerleştirme sonuçlarını inceledim. Yerleştirmelerde ilk sırayı tıp ardından mühendislik ve sonrasında ekonuomi, işletme gibi bölümler takip etmekte. İncelediğim yıllarda fizik ve kimya bölümüne yerleşenleri birer kez  gördüysemse matematik bölümüne yerleşeni hiç görmedim. Matematik olimpiyatlarında başarı üstüne başarı elde eden bu üç kalburüstü kurumu neden matematik bölümüne öğren gönderememekte? Matematik olimpiyatların burada pekte bir şey ifade etmediği ortaya çıkıyor (mu?). Matematik Köyü'nün buraları hiç etkileyemediğini farkettim bu şekilde. Peki... Birileri neyi yanlış yapıyor da bir mühendislik ordusu olduk böyle?

 
Serbest kategorisinde (45 puan) tarafından  | 877 kez görüntülendi

tamamen haklısın , ruslarda ilk 100 fizik matematiğe gider fransızlarda almanlarda da öyle adamlar mühendisliği normal zekalı ınsanlara veriyor,bizde ise , genç süper zekalar tıp ve mühendisliklerde çürütülüyor.Hem  zaten sınav sistemimizde başarılı olan öğrenciler çok zeki değiller ve son derece amaçsızlar bu da bu sorunun ispatı oluyor.Almanyada adamlara , fizikçiyim dedinmi adam ayağa kalkıp önünü ilikliyor ,bizde doktor mühendis değilsen adam değilsin :(Malesef Milletimiz çok cahil,Atatürk döneminde bilime verilen önem devam ettirilseydi soğuk savaşta rus entellektüelinden bile daha kaliteli entellektüel kalitemiz olucaktı.Matematik köyü bu tarz gidişatla başarıya ulaşamaz çok programsız ve ideal olarak eksik bu matematik köyünün rusyadaki  oluşumunu Lev Landau yapmıştı adamın yetiştirdiği öğrenciler nobel aldı ve hala daha dünyadaki en iyi bilim insanlarından.

bkz landau:https://tr.wikipedia.org/wiki/Lev_Landau

Bu arada matematik köyüne çok şey borçluyuz ama biraz daha ileri hedeflemesi açısından bunları yazdım.

Bu yaz çadır kurucam köye:)

osmanlının sonlarında,cumhuriyetin başlarında geride kaldık.bakalım bundan sonra ne olur :)

(yazılanların hepsine +5  5 5 )

@Kadir Ciddi bir soru sorduğumu hatırlatmak isterim, bilip bilmeden de atıp tutmayalım. Osmanlının sonlarında çok iyi okullar vardı ve de cumhuriyetin başlarında da bilimde, sanatta atılımlar yapılmıştı. Philipp Schwartz'dan tutunda Patrick Du Val'a kadar bilimciler Türkiye'de çalışmaktaydı.

cumhuriyetın başında hıç olmadıgımız kadar ilerdeydik fatih sultan mehmetten sonra osmanlıda bilim yoktur.

ciddiyetsizlik neresinde ?foton Atatürk dönemi yazdığı için böyle bir cümle kurma gereği duydum.vede yazılan konuyu haklı buluyorum,mühendisliğe giren herşey matematikten fizikten gelmiyormu ? gelişmesi gereken yere yatırım yapmaktansa ,olan şeyi tekrarlıyoruz.aynen devam :).

Türkiyede ahmet mehmet çalışmadıktan sonra,van du gel veya van pu gel çalışsa ne olur ?

osmanlı 600 yıl sürdüğüne göre.cumhuriyet tarihindede halen başlarda değilmiyiz ?

boşa tartışmağa gerek yok arkadaşlar "çalışmanın kölesi olmassak ,köle oluruz"

aynen öyle foton

20,284 soru
21,823 cevap
73,508 yorum
2,570,340 kullanıcı