Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
324 kez görüntülendi
Merhaba.Ben 10. Sınıfa gidiyorum.Sayısal seçtim.Fizik kimya ve biyolojim iyi ama matematiğim iyi değil. Özel ders alıyorum ama yapamıyorum.Bizim sınıfa düşük okullardan gelen öğrenci ben geçiyor.Hedefim büyük.Ama yapamadıkça ders çalışma isteğim azalıyor.Sizce ne yapmalıyım?(yazılılarım genelde60-70) Yani nasıl çalışmalıyım kendimi nasıl motive etmeliyim?
Serbest kategorisinde (11 puan) tarafından 
tarafından düzenlendi | 324 kez görüntülendi

Öncelikle çalışma taktiğini değiştir,olayların biraz arka perdesini araştır yani kitaplardan körü körüne okumak değilde bir formülü gerçek hayatta neyi hesaplamak için kullanabilirim gibisinden araştır.İşine yarayacağını öğrendiğinde çalışması daha keyifli hale gelir.

Kolay testlerden başla, forumlarda araştır en iyi anlatan kitabı bul oradan çalış.

Eğer hiçbiri olmuyorsa.Şöyle söyleyeyim eğer matematiğe karşı bir ilgin yoksa sevmiyorsan.Herkes matematik bilecek mühendis olacak diye bir kaide yok.İlgin ve yeteneklerin doğrultusunda alanını ve hedefini belirler ona göre çalışırsın.

hedefını anlatırmısın.

yazılıların ortalama 60 70 geliyosa,ortanın üstündesin,ben uç alırdım sürekli 10.sınıfta 05 09 :)) genelde başkalarının verdiği tavsiyeler çoğu işe yaramaz.kendi kendine halledersın bu sorunu..

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Konu okulda işlenirken sende evde föylerden konuyu pekiştirmen gerek. Biraz fazla zaman harcaman gerekebilir ama zamanla düzelecektir. Bilgiyolu veya sonuç föylerini kullanabilirsin. 

(26 puan) tarafından 
20,212 soru
21,744 cevap
73,334 yorum
1,936,330 kullanıcı