Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
461 kez görüntülendi
Bilgisayar mühendisliği lisansüstü öğrencisiyim, elektronik ve haberleşme mühendisliği mezunu olduğumdan hem bilgisayar bilimlerinde hem de elektronik mühendisliğinde kullanılan farklı matematiksel modellere ve yöntemlere maruz kaldım. Özellikle şu anda alanımdaki çalışmalarım nedeniyle; oyun teorisi, mantık ve istatistik gibi konuları derinlemesine anlamam gerekiyor. Bunun yanında matematikle uğraşmayı sevdiğimden, en azından azami seviyede de olsa matematiğin farklı alanlarından anlamak istiyorum. Örneğin; anlatıldığında topoloji ile ilgili basit bir örneği de anlayabilmek istiyorum. Kümeler kuramı gibi bazı konuları tam anlamasam da, en azından basit kavramları anlayabiliyorum. Bunun yanında bilgisayar bilimleri ile ilgili bilimsel çalışmalarım ve görevim dolayısıyla, matematik lisans programı sürdürmem mümkün değil. Matematik yüksek lisans programlarına kabul edilsem ve bitirsem dahi, kendi işime gelen dersleri almak zorunda kalacağımdan pek fazla bir şey öğrenebileceğimi sanmıyorum.

Sorum şu: Nasıl matematik öğrenmeliyim?
Baştan başlayarak matematik lisans programını takip edip, bildiğim şeyleri atlayarak mı?
Yoksa bazı temel eksiklerimi tamamlayıp kendi çalışmalarım ile alakalı konulara mı yönelmeliyim, düzgün bir matematik altyapısı oluşturmak için geç mi kaldım? 
Veya kesinlikle yol göstermesi için üniversiteye başvurmam mı gerekir? İstatistik, bilimsel hesaplama ve uygulamalı matematik gibi bir alanda yüksek lisans eğitimi sürdürme şansım olabilir.
Serbest kategorisinde (11 puan) tarafından  | 461 kez görüntülendi

Zamanina bagli. Yeni kavramlari ogrenmek diger yogunluklarla kolay olmayabilir. Uygulamadikca da unutabilirsin. Calisma stilin sana bagli elbet ama ben uygulama merkezli spiral bir calisma methodunu onerebilirim. (Boyle adlandirilmis bir method var mi bilmem ama)...

Su sekilde birkac tavsiye verebilirim: 

- Zamanini vermelisin.
- Arkadas cevrende bilenlerle sohbetini ara ara matematiksel yapmalisin.
- Ogrendiklerini pekistirebilmek icin matematiksel forumlarda takildigin yerleri guzelcene sorabilmelisin.
- Isinle ilgili olmasa da bir iki uygulama ve ornek uzerinde de pekistirmen kalicilik adina iyi olabilir.

- Bir de arastirdigin baglantilari bir yerde saklaman iyi olur. Birkac kez unutup birkac kez oralardan bakinca birkac seferden sonra aklinda kalmaya da baslar. 

Ben de bilgisayarci degilim ama kullanmam gereken kodlar vs oluyor. Birkac kayitli kod var, eger birden fazla kullanmam gerekiyorsa, bir sekilde mantigina gore aklimda da kaliyor. Sonra kodlari kendim de yazabiliyorum. 

*** Biraz birkac kombosu yapmisim. ***

20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,847 kullanıcı