Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
2.4k kez görüntülendi


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (181 puan) tarafından  | 2.4k kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
En İyi Cevap

$P(x)=(x^2-2x+1).Q(x)\Rightarrow ax^{n+1}+bx^n+1=(x-1)^2.Q(x)$ demektir. Yani hem $P(1)=0$ ve hem de $P'(1)=0$ dır.

$P(1)=a+b+1=0.........(*)$,     $P'(x)=(n+1).ax^n+nbx^{n-1}$ den $P'(1)=an+a+bn=0..........(**)$ elde edilir. $(*),(**)$ denklemlerinden $a=n$ olduğu çıkar.

(19.2k puan) tarafından 
tarafından seçilmiş

çok teşekkürler

Önemli değil iyi çalışmalar.

20,248 soru
21,774 cevap
73,415 yorum
2,143,487 kullanıcı