Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
3 beğenilme 0 beğenilmeme
1k kez görüntülendi
Bazı kullanıcılar sorularınıza ille de "yorum" yapmalısınız diyerek uyarıda bulunuyorlar. Bu fikre şahsen katılmıyorum. Şöyle ki; şayet sorularınızla uğraşan kişi(ler)den herhangi bir geri bildirim almadıysanız ne diyerek yorum yapacaksınız? "Ben uğraştım, çok uğraştım, bulamadım, ya da buldum ama farklı çözümler görmek istiyorum...". Bu tür yorumları da gerekli bulmuyorum. Ayrıca özellikle siteyi yeni kullanmaya başlayan arkadaşlara sert ve bence bir o kadar gereksiz yapılan eleştirilerinde karşısında olduğumu belirtmek istiyorum.
Serbest kategorisinde (1.5k puan) tarafından 
tarafından yeniden kategorilendirildi | 1k kez görüntülendi

soruyla ilgili yorum yapın diyormuşum :))




hocam katılıyorum,ancak burda amaç öğretmek olduğu için,soruyu soran kişi,öğrenmekmi.yoksa sadece cevap içinmi sormuş,farkını anlamamız lazım,bu yüzdende soruyla ilgili ufak bi yorum beklenıyor.ama uzman kişilerin sorduğu sorularada yorum atmalarına gerek yok diye düşünüyorum :) saygılar..

Kategori serbest olmalı. 

Sert, gereksiz tepki her zaman kötüdür. Fakat bazı öğrencileri uyarmak kafi gelmiyor. On kere deniyor, fakat bazı öğreticiler soruları yorumsuz olduğu halde çözdüğünden öğrenciler uyarıyı önemsemiyor.

9000 civarı orta öğretim sorusu var ve çoğu da çözümlüdür, hatta bazılarının altında fazla fazla çözüm vardır. Kısacası sorulacak bir sorunun benzer olmasını geçtim, tamamen aynı olma olasılığı bile yüksek.

Eğer öğrenciler içeriğe yorum katmazlarsa sitedeki orta öğretim soru kirliliğinin önüne geçemeyiz. Benzer, tekrar sorular çözülür hep. Ögrenci soru soruyor, hiç bakmamış var mı diye, yanda iki tane aynı soru gözüküyor ilgili olarak, ona da bakmamış.

Samimi bulunmayan ifade olarak verdiğiniz tarz sözlü sorular da çözülmesin densin bence, kimse de ellemesin. En azından ne kadar samimi olduğunu yorum ile 'nasıl başlarsın' gibi ya da ufak bir ipucu ile görelim bi, öğrenci ilğili mi. sorular kapatılsın içerik eklenene kadar, soru soran kişiden soruya hiç ilği yoksa kaldırılsın.

Ortaöğretimi geçtim, temel lisans sorularına da kesinlikle yorum beklemeliyiz, matematikçi sıfatı alacaklar için özellikle. Şimdi biz bu öğrencilerin hiç yorumsuz tamamen ödevlerini çözersek ... sonuç anlatmaya pek gerek yok, olmamalı böyle.

Şu soruda da anlattım biraz, link.

@ Madnes53:

alpercay(geomania) isimli kullanıcı için yazmıştım. 

@ Sercan: Kategori bence de serbest olmalı. Ancak ana sayfada gözüksün diye öyle seçim yaptım.

Iki taraf da isteginde hakli. Fakat yeni gelen kullaniciyi anlamak zor degil, eger puani 10-20 arasinda ise muhtemelen yeni girip soru yazmaya baslamistir. Bu kullanicilara tatli bir dil ile, ya da kirici olmayan bir dil ile soylemek lazim. Ilgili soruda Alper hic de kirici olmayan bir sekilde sitede nasil soru sorulmasi gerektigini belirtmis. 

Ayrica Handan'in da kalp kirmama soylemi kesinlikle onemli. Incitmeden, kazanarak, yeri geliyorsa "amacim ... degil, sadece sizin daha iyi anlamanizi saglamak", "Eger bir yanlis anlama olduysa kusuru bakmayin" vs demek ve ogrencileri kusturmemek, kazanmak, saygi/sevgi/hosguru artik hangi kavramsa ogretmek de bizim icin onemli olmali.

Burdaki herkes matematikci olacak, sevecek diye bir durum soz konusu degil. Fakat eger burda matematik ogrenmek istiyorsa ogrenme cabasini gosterecek. Bu sorulari cozersem dersi gecerim diyecek bir kisi bile burada o sorularin mantigini anlamis sekilde ayrilmali.  Ayrica saygi/sevgi matematik olmasa da insanlik camiasi olarak her yerde ogrenmemiz, elimizden gerektigince ogretmemiz gereken bir konu. Bunu burda sonuna kadar hissettirmeliyiz. 

Ayrica su tarz yaklasimlar da gordum: Yorumsuz ya da eksik/hatali sorunun altina degistir/yap tarzi emreder gibi hata daha kirici kelime kullanan kullanicilar var (her zaman olmasa da), fakat uzman ya da editor arkadaslardan bu tarz kirici yorum gormedim.

@Handan

hocam ben fikrimi yazdım oraya,ortadan yani :) 

Aslinda siteye uye olup soru soran arkadaslar bodozlama soru sormaya dalmadan once siteyi biraz gezse iceriginde neler var ve neler konusuluyor gozlemlese bu tip uyarilara ve editorlere ihtiyac bile kalmicak kanimca..ama malesef ortaogretim sorularinin cok buyuk kismi etut ogretmeniyle cozulmesi gereken ama sanki bosta ogretmen bulunamadigi icin buraya yazilmis hissi uyandiriyor..uslup onemli ama zaman ilerledikce yapilan yorumlar ciddiye alinmadigi gozlemlendikce dilde de sertlesmeler olabiliyor galiba..

siteyi ilk aktiflestigi donemlerden beri keyifle takip edip olabildigince aktif olmaya calisiyorum..editorluge de daha fazla aktif olabilmek adina talip oldum..ama ortaogretim sorularina uyarida bulunmak zorunda kalmak ve onune gecememek her gecen zaman sitede gezinme istegime ket vuruyor..nasil onleriz cozum nedir bilemiyorum ama handan hocam sizin gibi bende cok memnun ve mutlu degilim durumdan..

halihazirda acilan bir baslikta bende icimi dokmek istedim :)

Ben de yorum yapılmak zorunda olunmasından şikayetçiyim.

Site yönetici veya editörlerinden birisi, yorum eklenmesini talep ettiğinden, içimden o soruya bakma isteği anında gidiyor.

Bazıları uğraştığı halde çözemediğinden, bazıları konuyu anlamadığından, bazıları da sırf keyfinden soru sorabiliyor. Herkes bizim gibi soruların sorulmasına, yorumlanmasına takılmak zorunda değil bence.

Ama siz yöneticiler bu konuda ısrar ederseniz, siteye olan üyeliğimi de -üzgünüm ama- sonlandıracağım.

yorum olayı kaldırılsın :).site beyin göçü yaşamasın :]

Ben yeni sayılırım ama yorum yapmanın niye kötülendiğini anlayamadım. Soruyu soran birine sen neler düşündün,nerelerde zorlandın bunları belirt demek neden eleştiriliyor ki? Bence bu kişiyi soruya çekmenin ve aslında onun da düşüncesine değer verildiğinin göstergesi.Neden bu yapıcı kurala uymaya çağırmak yerine üyelikten ayrılırım gibi ayrıştırıcı bir dil kullanılmış ki? "Sorumu nasıl sormalıyım" kısmını okumadınız mı? 

funky, son kısım biraz tehtitkar gibi gözüküyor ama ne söylemek istediğini anladığımı düşünüyorum. Zaten bu başlıklar da bu konuyo saygı çerçevesinde tartışmak için. Ben de bir başlık açtım, yukarda linkini de verdim, bakmadıysan ona da bakabilirsin anyı şeyleri yazmayayım.

Ben bile, ki tüm soruları çözmedim, şu an sorulan neredeyse tüm soruların benzerini ve ya tamamen aynısını çözmüş oluyorum. Eskiden olsa bu kadar bu konuda itiraz etmeyebilirdim. Fakat benzeri soruları her gün çözelim mi? Öğrenciler hiç "basit eşitsizlikler" diye aramadan soruları sorsunlar mı? Bu konularda o kadar detaylı çözümler var ki, upuzun. Fakat kimse kendi sorusu dışındaki soruyu pek önemsemiyor ve öğreticiler de minicik bir cevap veriyor. Öğrenmek isteyen için 9000'e yakın çözümlü soru var. Açsın çözümlerine baksın.

Hem bu konu bitsin, cevap verenlerin cevaplarına da girmek lazım. Matematik içermeyen, bir anlamı olmayan, sadece sonıca yönelik, doğruluğunu bırak tartışacağın bi mantığı olmayan cevaplar da var. Ben diyorum ki, biz öğrencilerin beynini zorladığı yerlerde çözelim artık, diğer türlü okul/dershanede hocaları var, burada çözümlü sorular var, onlara baksınlar. Az çözelim belki ama buram buram matematikle çözelim.matematik etüt merkezi olmayalım.

hocam sorduğum sorularda,gidişat yolunu soylesenız bıle bana yetiyor aslında.ancak burası bi soru bankası gibi olucaksa.yoruma filan gerek yok ,bilen çözsün geçsin hemen :]

Sercan hocam tam da demek istedigim sey matematik etut merkezi olmayalim. Son donemdeki gidisat tam da bu.herkes benzer sekilde benzer durumlardan rahatsiz. Ortak adim atarsak zamanla sorunu cozumleyebilirmisiz gibi geliyor. Ben uzerine konusamadigimiz sorulari cozmeyelim diyorum. Yeni uyeleri de olabildigince site icerisinde gezinmeye arama yapmaya davet edelim..:)

Hocam ben de bu yorum olayini sonuna kadar destekliyorum. Sizi bilmem ama sorularda ogrencinin azmini de gormedikce benim soruyu cozesim gelmiyor. Ben de bir ogrenci olarak soruda yaptiklarimi elimden geldigince yaziyorum. Soruyu paylasmak icin sorduysam bile belirtiyorum ki fikir alisverisinde bulunalim. Belki benimkinden daha pratik bir cozum yolu var. Ayrica ben hic oyle ustunde emek harcamadigim sorunun cozum yolunun aklimda kaldigini da gormedim. Yani ogrencilere elden geldigince soruyu iyice irdeletmek lazim bence ki cozumu akilda kalsin.

yorum savaşları-1

sinemalarda..

20,200 soru
21,727 cevap
73,275 yorum
1,887,847 kullanıcı