Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
507 kez görüntülendi


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (11 puan) tarafından  | 507 kez görüntülendi

Site kuralı olarak içeriğe sorunun çözümü için neler yaptığınızı da eklemelisiniz. Yorumsuz sorulara yanıt vermiyoruz genellikle.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Büyük sayıya $a$, küçük sayıya $b$ diyelim. Verilere göre $a-b=92$ ve $a=2b+7$ şeklinde. Denklemler çözüldüğünde $a=177$ bulunur.
(1.5k puan) tarafından 

Yorumsuz sorulara yanit vermeyin.Yukarda kullanici uyarildigi halde yanit vermisiniz.Lutfen yardimci olunuz.

Sizinle aynı fikirde değilim. Özellikle yeni kullanıcı olan arkadaşlara karşı biraz daha anlayışlı ve hoşgörülü olmalıyız diye düşünüyorum.

Siteyi ilk kullandığım sıraları hatırlıyorum da; sevgili Şafak, Özgür, Sercan ne kadar da yardımcı olmuşlardı. Yorumları "cevap" kısmına yazmıştım, soruyu bütünüyle soru kısmına yazmıştım, texi yazmıştım ve çalışmamıştı vb. Şayet sizin yorumlarınızdan birisiyle karşılaşmış olsaydım siteyi takip etmezdim.

Handan Hanım, "Matkafası" nın amacı kullanıcılarının sadece sorularını çözmek, soru sor cevap al gibi kısır bir döngü içerisinde olmak olmamalı ki öyle olduğuna inansam editorlüğe talip olup her boş vaktimde siteye vakit ayırmazdım. "Sorumu nasıl sormalıyım" diye bir başlık var biliyorsunuz ve çoğu kullanıcı burayı okumuyor ya da okusa da istenenleri uygulamıyor. Soru çözen arkadaşlar da bazen buna dikkat etmeyince bu sitenin diğerlerinden bir farkı olmuyor. Profilinizde "uzman" yazıyor ve eğer işin öğretici kısmındaysanız ve bir akademisyenseniz matematikte esas önemli olanın düşünmek ve fikirler olduğunu bilirsiniz ve açıkçası bizim kullanıcılardan sürekli yorum istememizi eleştirmeniz bana garip geldi. İstediğimiz yorumlar da at ile deve değil. Sercan'ın belirttiği gibi kullanıcıları sorularına birazcık da olsa emek ve ilgi vermeye çağırıyoruz. Yeri geliyor toplama çıkarma sorularına dahi çözüm yazılıyor bu sitede. Kimseye neden bunu sordun denmiyor. Yeni kullanıcı arkadaşlara da belirttiğiniz anlayış ve hoşgörünün gösterildiğini düşünüyorum ancak ilk baştan bu sitenin manifestosunu anlamaları için de uyarıyoruz. Sitede Şafak Bey'in kullanıcıyı yoruma yönelten uyarılarını biliyorum hakeza Sercan Bey sağ olsun sürekli bunu vurguluyor. Neyse uzatmayayım,işime dönmeliyim. Yorumlarımın çoğu maalesef bahsettiğiniz tarzda ama herkes yukarıdaki konularda yardımcı olursa elbette bunlar azalacak ve sizler siteyi takip ederseniz böyle yorumlarla belki de hiç karşılaşmayacaksınız. Fakat bunlar çözüm değil. Sercan'ın bahsettiği değişiklerin yapılması gerekli. 

Benim düşüncem yeni başlayan kullanıcıların heveslerinin kırılmaması yönünde. Yani; gerçekten soru sormak isteyen ancak yorumlarında "hata" yaparım düşüncesi taşıyan niceleriyle karşılaştım, bu yönde o kadar çok mail aldım ki. Özelden soranlar, ekstra adresimi bulup soranlar, yazanlar. Hoyratça yapılan eleştirilerden dolayı sorusunu gizleyenler, saklayanlar, kaldıranlar, küsenler. Bunların da göz önünde bulundurulmasını istiyorum, kişiyi kaybetmek yerine kazanmayı tercih etmeliyiz diye düşünüyorum.
20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,938 kullanıcı