Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
574 kez görüntülendi


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (624 puan) tarafından  | 574 kez görüntülendi

Bir daha ki sefere yaptığınız işlemleri de yazın. Nerede hata yapıp, nerede yanlış düşündüğünüzü daha iyi anlamış olursunuz.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme

$x^2-y^2-x-5y-6=(x-\frac{1}{2})^2-(y+\frac{5}{2})^2=(x-\frac{1}{2}-y-\frac{5}{2})(x-\frac{1}{2}+y+\frac{5}{2})=(x-y-3)(x+y+2)$

(470 puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

Elinize sağlık. Farklı bir bakış açısından çözüm olsun diye ekliyorum. Uyarı için de teşekkürler.

$(x-y)(x+y)+2x-2y-3x-3y-6= (x-y)(x+y)+2(x-y)-3(x+y)-6 $

$=(x-y)(x+y+2)-3(x+y+2)=(x+y+2)(x-y-3)$

(2.8k puan) tarafından 
20,217 soru
21,750 cevap
73,348 yorum
1,975,644 kullanıcı