Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
527 kez görüntülendi


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (2.1k puan) tarafından  | 527 kez görüntülendi

Buradaki sorunun aynısı.

hocam aynısı değil

$ x( x-z ) - y(x-z) $  oluyor

Oradan da sonuç çıkar. Tekrar paranteze al

x-z parantezine alırsan $(x-y)(x-z)$ olur. 

$ x-y = 5 $  , $x-z$ nolacak orayı çözemedim ayrıca cevap da $ 40$ diyo orayı hiç anlamadım

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

$x(x-y)-z(x-y)$ = $(x-y)(x-z)$ 

$x-y=5$

$y-z=3$ ise $x-z=8$ olur. (1.denklem + 2.denklem)

(1.2k puan) tarafından 

alt alta topladınız mı ? anlamadım orayı

Evet alt alta topladım.  

$x-y+y-z=5+3$ 

18,560 soru
20,846 cevap
67,929 yorum
19,291 kullanıcı