Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
785 kez görüntülendi


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (23 puan) tarafından 
tarafından yeniden etikenlendirildi | 785 kez görüntülendi

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
En İyi Cevap

Şöyle de olabilir:

$x-(\sqrt{2}/\sqrt{x})=2+1$

$x-2=1+(\sqrt{2}/\sqrt{x})$

$(\sqrt{x}-\sqrt{2})(\sqrt{x}+\sqrt{2})=(\sqrt{x}+\sqrt{2})/\sqrt{x} $

eşitliğinden $x-\sqrt{2}x=1$  bulunur.

(2.8k puan) tarafından 
tarafından seçilmiş
0 beğenilme 0 beğenilmeme

$\sqrt x=u$ dersek $u^3-3u-\sqrt 2=0$ olur. Burdan $(u+\sqrt2)(u^2-\sqrt2 u-1)=0$ olur. Yani $u^2-\sqrt 2 u=1$ olur.

Ayrica sitede benzer sorular mevcut.

(25.4k puan) tarafından 
20,246 soru
21,768 cevap
73,412 yorum
2,127,212 kullanıcı