Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
71 kez görüntülendi


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (2.1k puan) tarafından  | 71 kez görüntülendi

1 cevap

1 beğenilme 0 beğenilmeme
En İyi Cevap

$\sqrt[3]{(2^3)^{a+1}}$ = $ 2^{\frac{3a+3}{3}}$ = $2^{a+1}$

$\sqrt{(2^2)^{a-b-3}}$ = $2^{\frac{2a-2b-6}{2}}$= $2^{a-b-3}$ 


$\frac{2^{a+1}}{2^{a-b-3}}$ = $2^{a+1-a+b+3}$ 


$2^{b+4}=2^1$ ise $b=-3$ 


(1.2k puan) tarafından 
tarafından seçilmiş

teşekkürler 

Rica ederim :)

18,626 soru
20,881 cevap
68,138 yorum
19,518 kullanıcı