Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
279 kez görüntülendi


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (2.1k puan) tarafından  | 279 kez görüntülendi

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
En İyi Cevap

Üsleri çarpmayı öğrenmelisiniz.

$((-16)^2)^{-\frac{1}{8}}=(16)^{-\frac{1}{4}}=(2^{4})^{-\frac{1}{4}}=2^{-1}=\frac{1}{2}$

(4.5k puan) tarafından 
tarafından seçilmiş
0 beğenilme 0 beğenilmeme

${(-16)^2} = (-2^4)^2 = 2^8$ 


$(2^8)^{\frac{-1}{8}}$ = $ 2^{-1}$ = $\frac {1}{2}$ 

(1.2k puan) tarafından 

teşekkürler :)

18,557 soru
20,845 cevap
67,888 yorum
19,269 kullanıcı