Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
757 kez görüntülendi

matematik dersinde 1. sınıftan 7. sınıfa kadar hep 50-70 arasında notlar aldım. 8. sınıftan sonra ise 80-100 arası notlar almaya başladım. (şu an 10. sınıftayım) aynı zamanda çözdüğüm testlerdeki başarım da oldukça arttı konuları daha iyi anlamaya başladım. edebiyat gibi derslerde ise hiç çalışmadan neredeyse hep 80 üstü notlar aldım. başta matematiksel zekamın kesinlikle olmadığını düşünüyordum ama son zamanlarda matematiği bu kadar rahat anlayabilmek beni oldukça çok şaşırttı. bu durumda matematiksel zekamın geliştiğini söylemek mümkün mü? ayrıca matematiği en başından beri çok seviyordum fakat asla yapamıyordum. böyle olunca sevgim daha da fazla arttı. hatta matematik bölümü okumayı çok fazla istemeye başladım. peki matematik bölümünü okursam başarılı olabilme ihtimalim var mı?

Serbest kategorisinde (13 puan) tarafından  | 757 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
En İyi Cevap
   Anlattıkların içinde bana en çok  "ayrıca matematiği en başından beri çok seviyordum fakat asla yapamıyordum"  ifadesi çok ilginç geldi. Tıpkı birini çok seversiniz, aşık olursunuz ama onun bundan haberi yoktur, veya size yüz ve karşılık vermez gibi bir durum. Az rastlanılır bir durum doğrusu. Çünkü  insanlar genellikle matematiği anlayamadıkları için ya da başaramadıkları için sevmezler. Bilmiyorum ama matematikte başarılı olduğu halde sevmeyen insan da var mıdır acaba? Belki de vardır.
   Matematiksel zekanın kesin bir tanımı var mıdır bilmiyorum. Ama bunun; işin içine girdikçe, yani matematikle basitten de olsa uğraşmaya başladıkça, hele hele anlayarak, ispatlayarak yol aldıkça gelişmeye başladığını söylemek yanlış olmayacaktır. Ayrıca yaşanacak sıkıntıları, çözülemeyen soruları sorma, sorulmuş sorular içinde size ilginç gelenlerinin çözümünü incelemek, kendinizi bazı soruların çözümünde sınamak önemli bir imkanı. Ayrıca bu ve benzeri sitelerin varlığı da çok önemli bir destek olarak düşünülmelidir. Elbette ki sağlıklı ve doğru beslenmenin de bundaki rolünün varlığını unutmamak gerekir. 
   Matematik okumanı ancak ve ancak saygı ve anlayışla ve hatta memnuniyetle karşılıyorum. Ama başarılı olup olamayacağın konusuda herhangi bir şey söylemem doğrusu beni çok aşıyor. Bu tamamen sana bağlı bir husus. Ama "azmin elinden de bir şey kurtulmaz" diye de bir sözümüz var.
   Bu konuda aslıda söylenecek o kadar çok şey var ki. Ama ben sana; mücadele etmekten korkmuyorsan, problem ve sorun çözmekten gerçekten zevk alıyorsan, olaylara farklı bakabiliyorsan, ve matematikten zengin olmayı düşünmüyorsan ve en önemlisi matematik okumaktan zevk alacaksan bu yola gir derim. 
   Sana gelecek için yürekten başarılar diliyorum.
(19.2k puan) tarafından 
tarafından seçilmiş

fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler. benim için oldukça motive edici bir cevap oldu.

20,217 soru
21,748 cevap
73,344 yorum
1,967,985 kullanıcı