Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
176 kez görüntülendi
Ben lisans matematik 2. sınıf öğrencisiyim. Lisansüstü eğitim almak isteyen öğrencilerin lineer cebiri çok önemsemeleri ve iyi bilmesi gerektiğini duymuştum. Ben aldığım lineer cebir dersi sonrasında çok iyi bildiğimi düşünmüyorum ve kendim daha fazlasını öğrenmek istiyorum.

Ancak lineer cebir denince bir sürü farklı anlayış var. Kimi bakış açısı matrislerle nümerik denebilecek işlemleri öne alıyor, kimisi modüllerle çok daha genel takılıyor. Benim kendime lineer cebir açısından "yeterli" diyebilmem için nasıl bir müfredat seçip ilerlememi önerirsiniz?

(Cebir, mantık veya cebirsel geometri gibi alanlarda özelleşmeyi düşünüyorum. Uygulamalı matematik de ilgimi hiç çekmiyor diyemem ama.)
Lisans Matematik kategorisinde (100 puan) tarafından  | 176 kez görüntülendi

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Her ders içinde geçebileceği için iyi bilinmesi gerekiyor dediğiniz gibi. Benim bildiğim lineer cebir genelde vektör uzayları üzerinde yapılıyor.Daha az olarak da modüller üzerinden gidiliyor sanırım. Doğrusu daha genel takılıp modüller üzerinden öğrenmek daha iyi olur diye düşünüyorum. İlkini zaten okulda gösteriyorlardır.
(2.7k puan) tarafından 
tarafından düzenlendi
0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bak moduller ringlerden gidince cok guzel numerik isler yapiliyor
halkamsilar, cizgeler ve c++

(1.6k puan) tarafından 
20,211 soru
21,737 cevap
73,307 yorum
1,914,941 kullanıcı