Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
3.6k kez görüntülendi
Herkese merhabalar.Yaklaşık 11 yıldır üzerinde çalıştığım Goldbach Hipotezini ve buna bağlı olarak da İkiz Asallar Sanısını ispatladığımı düşünüyorum.Normalde 9 sayfaydı fakat worde aktarınca 6 sayfaya indi.Daha önce de birkaç kez çözdüğümü düşünmüştüm fakat en fazla 2 3 saat sonra  yanlışımı buluyordum.Bu kez yaklaşık 8 ay oldu ve hala çürümedi.Çözümü burada paylaşmakdan ziyade mümkünse ilgilenebiecek sayın hocalarımdan birine çözüm dosyasını word yada pdf şeklinde göndermek isterim.Çözümde hata bulunması takdirde hatanın nerede olduğunun belirtilmesi durumunda en azından sorunun doğru çözümüne giden yolda önemli bir adım atılmış olur düşüncesindeyim.

İtü Fizik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.2 dersim kaldığı ve online olduğu için Mersinde ikamet ediyorum fakat duruma göre geçici olarak İstanbula gelebilirim.Şimdilik bu kadar.İlgilenen hocalarımdan cevap bekliyorum.Herkese akademik süreçte başarılar  dilerim.

Eren Göçmen
Akademik Matematik kategorisinde (11 puan) tarafından  | 3.6k kez görüntülendi
İlgilenen bir hocamız olursa güzel olur. Akademisyen olan bir kimsenin bakması doğru olur diye düşünüyorum. Doğru bir çözüm hakemli bir dergide yayınlanmadan, kimin çözdüğü tescil edilmeden nette yayınlanması uygun olmayabilir (Sonrasında, çözüm doğruysa da yanlışsa da okumak isterim). Kişisel olarak herkesin kendi meşguliyetleri olabileceğini düşünerek söylüyorum; bu siteden bir yanıt gelmez ise, üniversitenizdeki hocalarınızdan/matematik bölümünden bilgi alarak çözümünüzü uygun bir dergiye kendinizin gönderebilirsiniz. Bilgiden kastettiğim: bu tarzdaki problemler ile hangi dergiler ilgilenir ve onlara nasıl gönderilir? Bu tür çalışmaların yazım kuralları nelerdir? Bunlar hakkında deneyimi olan kimseler, prosedür aşamasını hızlıca aşmanıza yardımcı olabilir. Daha önemlisi, bu tür uzman bir kişi çözümünüzün doğruluğunu da kontrol edebilir.

 

Bunların hiçbiri olmazsa da, kendiniz araştırıp nerede yayınlatabileceğiniz ile ilgili çalışma yapmayı denemelisiniz. Problemin popülaritesinden dolayı; aklı başında hiçbir dergi, doğru bir çözümün yayınlanma konusunu zorlaştırmaya çalışmaz. (Örneğin dergi latex ile yazılmış belli bir şablonu kabul ediyor olsun ve bunun PDF biçimini göndermenizi bekliyorlar. Siz de MS word ile yazıp PDF göndermiş olun. Problemle doğrudan bağlantısı olmayan bu tür prosedürleri varsa bile sorun etmezler diye düşünüyorum.)

 

Umarım doğru biçimde çözmüşsünüzdür, başarılar diliyorum.
Bogazici Unvesitesinde Cem Yalcin Yildirim bu konuda saygin ve  yetkin biri. Ona email ile gonderip sorabilirsiniz..
Goldbach hipotezi ile Ikiz Asallar Sanisi arasinda bir bag mi var?
Enteresan! Bilmiyordum, teşekkürler.

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Hipotezini İTÜ ye gelip inceleme veya seninle görüşme imkanımız varmı ? Varsa numaram :

0531 279 83 98

Görüşlerinizi merakla bekliyorum saygılarımla.
(15 puan) tarafından 
20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,861 kullanıcı