Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
751 kez görüntülendi

Üniversitese matematik bölümü okumak istiyorum bölüm hakkında bilgimverebilir misiniz?

Lisans Matematik kategorisinde (14 puan) tarafından  | 751 kez görüntülendi
<p> Matematik öğreniyorsun bölümde.)
</p>

seviyosan git oku bence

Arkadaslarin mizah anlayislarindan goruldugu uzere eglenceli bir bolum. Ben de daha once boyle bir soru cevaplamistim. Arama kismina matematik bolumu yazarsan hepsini olmasa da eskilerden bir kisim iliskili yazilari okuyabilirsin. 

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Sorunun kısa yanıtı şu: Matematik okumak istiyorsan matematik okumalısın bana kalırsa.


Bölümde ne öğreneceğin ise gerçek bir muallak. Genel olarak matematik okuyanlar matematik öğrenmezler, yalnızca matematik öğrendikleri, matematikten anladıkları sanısına kapılırlar. Zaten genel olarak matematik bölümlerindeki hocalar da matematik bilmezler o yüzden kimse kendilerine aslında matematik bilmedikleri gerçeğini söyleyemez. Hasbelkader matematik bilen insanların bulunduğu bir bölüme gidersen de matematik öğreneceğin kesin değil. Zira hocalarının matematik biliyor olması da kar etmez. Çünkü öğrenmek, nihayetinde, kendi başına gerçekleştirilen bir edim. Ve belki de matematik bölümünde kazanacağın en gerçek yeti bu olacaktır: Kendi başına öğrenebilme.  Haklı olarak "kendi kendime öğreneceksem matematik bölümünde ne işim var" diye sorabilirsin. Şu işin var. Matematik, bu yetiyi kazanabilmek için en iyi sahalardan birisi. İşin matematik öğrenmek ve matematik üretmek gibi tatlı yan sonuçları da var elbette. Yani nihayetinde, eğer matematik öğrenceksen, bunun olasılığının en yüksek olduğu yer yine bir matematik bölümüdür.


Matematik okursan ve öğrenmeyi becermek için kendini yırtarsan, okuduğunu anlamaya, güzel konuşmaya, güzel yazmaya, dik durmaya başlayacaksın.


Bir ek: Kitap okumayan kişinin matematikten anlama olasılığı yok, aklında bulunsun.

(3.7k puan) tarafından 
20,206 soru
21,731 cevap
73,294 yorum
1,894,605 kullanıcı