Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
373 kez görüntülendi
Bir hareketin bir üçgenin dışını,resmi olan üçgenin dışına dönüştürdüğünü ispat ediniz.

şimdi ben üçgenin içinin resmi olan üçgenin içine dönüştürdüğünü gösterebiliyorum.Fakat üçgenin dışını nasıl göstermem gerekiyor?
Lisans Matematik kategorisinde (66 puan) tarafından  | 373 kez görüntülendi
Birşey anladıysam arap olayım. Bu cümle tercüme midir?
Hayır hocamız yazmış ben aslında anladım gibi ama   Üçgenin içinde dönüşüm yaparken dıştan içe doğru gidiyorduk.Üçgende bir iç nokta belirliyoduk.Dönüşümündedr noktalar doğrusal ve korunumlu olduğundan dönüşümlerindedr noktalar aynı yerinde kalıyor.Ama bunu üçgenin dışında nasıl yapacağımı bilemedim.Sorunun tercümesinede şöyle diyim.Üçgenin dışının dönüşümü sonucu resmindeki değişiklikler nelerdir?gibi bir soru olmalıydı sanırım.Yani korunumlu ve doğrusal olduğundan dönüşümlerindede ayjı noktaların aynı yerde olduğunu göstermemiz gerekiyor
Hareketten kasıt tam olarak ne, bir tanım verilmiş mi? Benim anladığım kadarıyla hareket en azından birebir ve örten olmalı ama tabii ben hiç duymadım bu tanımı daha önce. Eğer düşündüğüm gibi birebir ve örten ise, o zaman bu ikisini kullanarak ve üçgenin içinin içine gittiğini kullanarak kanıtlayabilirsin?
Bu dönüşümler ve geometride işlediğimiz bir konu.1-1 lik ve örtenlik değilde doğrudaşlıkla felan alakalı olarak yorumlamamız gerekiyor.
Hareketten kasit acaba galilei grubunun bir elemani olabilir mi ? yada $SO(3)$ falan ?
20,210 soru
21,736 cevap
73,302 yorum
1,909,119 kullanıcı