(a⨁b)⨁c=a⨁(b⨁c)
(a⨁b)=(b⨁a)
a⨁a=0
a⨁0=a
ilk basta elimizde a ve b var. a yi a⨁b ye esitleyelim. Daha sonra b yi a⨁b ye esitleyelim. yani b=a⨁b⨁b=a. Daha sonra a yi yeniden a⨁b ye esitlersek (yada baska bir degisle a⨁b⨁a) elimize b gelir.
C kodunda gostermek gerekirse
#include <stdlib.h>
#include <stdio.h>
void degistir(int* a, int* b)
{
*a = *a ^ *b;
*b = *a ^ *b;
*a = *a ^ *b;
}
int main(){
float a = 3.14;
float b = 2.71;
printf("a : %f , b : %f \n",a,b);
degistir((int*)&a,(int*)&b);
printf("a : %f , b : %f \n",a,b);
}