2010 da, Burada geometrik olasılık ile ilgili problemler sunmuştum. 6. soru iki kişinin karşılaşma olasılığı ile ilgilidir. Proble_m kullanıcı isimli kişi de 3 boyutta olan çözümünü cabri 3D programıyla güzelce çizerek açıklamıştı. Şekli döndürerek sağına soluna bakabiliyorduk. (Maalesef o eklentiler kırılmış.) Ayrıca 2007'de n kişi için de karşılaşma problemine bir genelleme verdiğini ifade etmiş. (Bu genelleme daha önce de biliniyor olabilir, araştırmadım.) Ben şöyle bir çizim ekleyeyim:
Küpün bir kenar uzunluğu 6 birim olsun. Örnek uzay olan içi dolu küpün hacmi E=63=216 ve istenen durumların kümesi olan |x−y|≤1, |y−z|≤1, |z−x|≤1 eşitsizliğinin hacmi (sarı renkli bölge) A olsun. A nın hacmi, 3 tane paralelyüzlünün ve bir birim küpün hacimlerinin toplamına eşittir. (Bunları şekilden görmeye çalışınız!) Paralelyüzlülern her biri için taban alanı 1 birimkare ve yüksekliği 5 birimdir. Buna göre A=13+3⋅12⋅5=16 olur. Aranan olasılığı P(A) ile gösterirsek P(A)=16216=227 elde edilir.
NOT: Eğer şekildeki paralelyüzlüleri görmekte zorlanırsanız; 2 arkadaşın karşılaşması probleminde istenen alanın, iki paralelkenarın alanı ve bir karenin alanının toplamı olduğunu görmeye çalışınız. Bunu yaparsanız kesinlikle daha iyi fikir verecektir.