Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
87 kez görüntülendi
$f\circ g\left( x\right) =2x+4-n$  ve $g\left( 6\right) =f^{-1}\left( 1\right)$  olduğuna göre n kaçtır ?


Ben bu şekilde yaptım fakat devamını getiremedim..

$f\circ f^{-1}\circ g\left(x\right) =f^{-1}\circ 2x+4-n$

$g\left( x\right) =1\circ 2x+4-n$
Orta Öğretim Matematik kategorisinde (15 puan) tarafından  | 87 kez görüntülendi

$g(x)=f^{-1}(2x+4-n)$ olmalı. 

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

$g(6)=f^{-1} (1)$   $ise$   $f(g(6))=1$   $...(*)$

$ilk$  $eşitlikte$  $x$  $yerine$  $6$  $yazarsak;$

$f(g(6))=2.6 + 4 - n$   $...(**)$

$(*)$  $ve$  $(**)'ı$  $birbirine$  $eşitleyelim$

$2.6+4-n=1$

$16-n=1$

$n=15$

(548 puan) tarafından 
18,149 soru
20,691 cevap
66,604 yorum
18,824 kullanıcı