Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
975 kez görüntülendi

Uzun süredir aklıma takılan bir şey var;

Hiçbirimiz bir Euler, Ramanujan değiliz fakat olabilir miyiz? Zeki olabiliriz fakat bulunduğumuz toplum içinde (Türk Toplumu). Bu isimler Deha ve 7/24 çalışan profesörlerin yaptığı şeyleri sadece hissederek bir anda yapıyorlar. Şanssız mıyız sizce de?

Serbest kategorisinde (15 puan) tarafından  | 975 kez görüntülendi
şansla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum pek.çalışmanı engelleyen somut veya soyut bir durum yok ise.Çalışmak istemiyosundur basic'çe :).ondan sonrada geri kalmamız beklenen sonuç olur.

Türkiyede matematik sadece sınavlardan ibaret olduğu için matematik olan matematiği yapanlar aptal boş işlerle uğraşan insan olarak görülüyor;türkiyede matematikçiyseniz toplum size dershane açmayı okul açmayı makbul kılmıştır tabi bunun yanında bazı etkenler daha var örnek; matematikçilerin daha önceki matematikçilerin koyduğu kuralların dışına çıkmaması,çıkmaktan korkması.2. etken evrensel bi gerçek . Fakat benim bunlar dışında bi düşüncem daha var ; Düşünmemek



Aslında ben bu işi direk ödenen maaşlara bağlıyorum.

Yılbaşı piyangosunu tutturursam emeklilik primlerini öderim foggy
anında 40 yıl hatrı olur.

"Sadece hissederek bir anda yapıyorlar"

Bunun için kaynak gösterebilir misin?

Bence dediğin isimler sadece matematik yapıyorlardı..
SADEce "matematik"..senin suan sorduğun tarzda sorular sormak yerine onlar matematiğe sorularını sorar cevabınıda matematiğin içinde bulurlardı.
Ve bence şans diye birşey yoktur-ki "kader gayrete aşıktır."

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bu isimlerin bir anda ve hissederek yaptığı çok gerçekçi değil. Ramanujan çok özel bir durum, matematiğin bu kadar geliştiği Avrupa'dan değil, Hindistan'dan çıkmış çok ender bir vaka. Ama Euler'in sürekli çalışıyor olması lazım. Bir insan Euler, Ramanujan olmayı, Leonardo Da Vinci, Picasso olmayı ya da Messi olmayı hedeflemez zaten. Bir işe meraklıysanız, ilginizi çekiyorsa, vaktinizi bu işe ayırırsanız, bu işi bilenlerin yanında çalışıp onlardan öğrenirseniz, onlarla yetinmeyip başkalarının yazdığı kitaplara, makalelere bakarsınız o işi iyi yaparsınız. Dünyaca ünlü olma kısmında şansın da etkisi oluyor bence, ama dünyaca ünlü olmayıp çok iyi işler yapan matematikçiler var. Bunların arasında Türk matematikçiler de var. 

(98 puan) tarafından 
20,279 soru
21,810 cevap
73,492 yorum
2,476,149 kullanıcı