Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
906 kez görüntülendi
Limit, türev, tegetler, dönüm noktaları vs çember grafiği (hatta genel grafikler) hakkında bize temel bilgiler verir.

İşte çemberin grafiği tam olarak budur dedirttirecek matematiksel sebepler nelerdir? Çemberin grafiğinden nasıl emin olabiliriz?

Not: Başka grafikler için de bu soruyu sorabilirdim. En başından beri çemberi çizebildiğimizden(!) özel olarak çember hakkında soruyorum. $$x^2+y^2=1.$$
Serbest kategorisinde (25.3k puan) tarafından  | 906 kez görüntülendi
<p> En ilkel yollarla çember sorusuna cevap veriyorum. Umarım istenen budur. Bir taşa ip bağlayıp kumun üstünde çevirirseniz taşın merkez olduğu bir çember olur. Bu arada sorunuzla alttaki açıklamanız uymuyor yada ben anlamadim.
</p>
<p> Çemberin üstündeki noktaların merkeze uzakliklari eşittir.  Bu yüzden formüllerde( aslında bize uzaklık formülü kullandirtiyorlar) surekli x^2 y^2 işlemleri vardır. 
</p>

trivial     

Matematiksel bir ilkellikten bahsetmiştim. Aksiyomatik/Belitsel.


Matematiksel bir eminlik. 

Hayat sana güzel. (Anıl) 

kahvede otururken soruyu görünce ben :))

(Hesabıma giremiyorum bu yüzden yeni hesabimdayim) ben liseliyim bu yüzden pek profesyonel değilim. (Üzgünüm) Siz galiba üniversite seviyesi yada uni+ bir seviyedesiniz.  Kahvehaneden yazma gibi bir durum yada trivial olan bir durum söz konusu değil. Bu arkadaşlar cevabı biliyorlarsa yazabilirler. Kendi tavla taşlarının arasından bulaşacak adam aramaya çıkıp buraya gelmeleri çok şaşırtıcı. Size boşuna vakit kaybettirdiğim için Üzgünüm Sercan nickli (abi mi diyeyim ne diyeyim) üye. Umarım cevabını bulursun.

Foggy kendisi icin soyledi onu, anladigim kadariyla. Senlik bir esprisi degildi. Ortam bazen biraz sakaci oluyor.

Vakit kaybi yok. Bu soruyu tartismak icin bu basligi actim zaten. Bana sercan diyebilirsin. Anil'a hoca de ama. Onun takintisi var bu konuda.

"Senlik bir esprisi degildi. Ortam bazen biraz sakaci oluyor."

Tamam, teşekkürler. Biraz alıngan olabiliyorum. Klavyenin zararları da diyebiliriz. Karşıdakini anlamak zor oluyor.. Ne yazikki bu tartışmaya daha fazla katılamacağım. Öğrenmem gereken hayli konu var.. :)

 bu adam koskoca doktor diyorsun çemberi soruyor, yani ilerde sinav kagidina bunlari da soru diye sorar trivial diyenden de puan kirar 

20,200 soru
21,728 cevap
73,275 yorum
1,887,991 kullanıcı