Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
338 kez görüntülendi
Orta Öğretim Matematik kategorisinde (126 puan) tarafından  | 338 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

$$\sum_{n=0}^{\infty}\left(\dfrac{5.2^n-3^{n+1}}{12^n}\right)=\sum_{n=0}^{\infty}\left(5.\dfrac{1}{6^n}-3.\dfrac{1}{4^n}\right)=5\sum_{n=0}^{\infty}\dfrac{1}{6^n}-3\sum_{n=0}^{\infty}\dfrac{1}{4^n}$$ Bundan sonrası kolay artık.

(11.4k puan) tarafından 

Yaptigin seye inaniyorum. Ama son adimin dogru olmasi icin ne gerekiyor?


Elimde $\sum (a_n - b_n)$ varsa, bu ne zaman $\sum a_n - \sum b_n$'ye esit olur?

$\sum a_n$ ve $\sum b_n$ serileri yakınsak olduğu zaman.

20,217 soru
21,750 cevap
73,348 yorum
1,976,130 kullanıcı