Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
8 beğenilme 0 beğenilmeme
2k kez görüntülendi

Öncelikle herkese sevgilerimi sunuyorum ,  

Yaklaşık bir buçuk yıldır bu sitede vakit geçiriyor matematik öğrenmeye çalışıyorum.Bir çok 
kişide bilir , Ben matematik öğrenmeye bu siteyi görerek başladım. İlk sorduğum sorularda bunun izlerini görebilirsiniz. Siteye ilk geldiğim günden sorduğum sorulara özenli bir şekilde cevap veriliyor matematiği anlamam için çaba sarf ediliyordu. Bende bunu kendime örnek alıp sitede herkese yardım etmeye çalıştım.Bu organizasyon beni matematiğe ve matematiği öğrenmeye iştah açıcı bi duruma getirdi.Sitede zaman geçirdiğim vakitten bu yana site içi bir çok değişiklik meydana geldi , Kurallar konuldu , soru sorma yöntemleri değiştirildi , Yeni kategoriler açıldı... Site yöneticilerine soruyorum bu yapılan değişikliker bir düzen oluşturmak amacıylamı yapıldı yoksa "herkes bundan sonra böyle yapacak " diye bir meşru düşünce ile mi ? Çünkü sitede yapılan değişiklikleri bir kaç kişi kendi kafasına göre almış gibi , hiç bir başlık açılmamış böyle olsun mu diye sorulmamıştır. Sitede tanıştığım eski kişileri bile artık sitede görmez oldum bu kurallar onlarıda uzaklaştırmış olabilir.Site yöneticilerine ikinci bir sorum ise , Site için uğraşmak demek siteye yeni kurallar getirmek mi demek  ? yoksa Site için en iyi ortamı nasıl sağlarım , üyeler nasıl faydalanır gibi bir alan yaratmak mı ? Burası Soru cevap platformu olarak kurulan bir site değil mi ? Sorulan sorunun ne önemi olabilir.. Yapamadığın bir şey senin için hem bir sorun hem de bir soru değil midir ? Eğer sitenin amacı değiştiyse ve benim bundan haberim yoksa da herkesten özür dilerim. Ve sitede artık orta öğretim sorusu sormak yasaklandıysa da benim site üyeliğim burda bitmiştir. Kendi çapımda sorabildiğim tek alan orasıydı çünkü. Kendinize iyi bakın .. Hoşcakalın

Serbest kategorisinde (2.1k puan) tarafından  | 2k kez görüntülendi

nasıl bu hallere geldik :)

 ancak lisans-akademik ve özel ortaogretım soruları için üyeler lazım bu üyeler olmadan site emekliyor ve amacını gerçekleştiremiyor

,ve sitenin bu halini gören lisans-akademik kadro da siteye gelmek istemiyor(tek tek bu kategori düzeyindeki siteye girmek istemeyen insanlarla konuşuldu ve öğrenildi).

*Geçen yıl üniversteyi kazanıp,bu yıl siteye gelmeyen arkadaşların sebebi öğrenildimi ? yada düşünüldümü ?

Her şeyi geçtim , Siteye gelmeyenler sitede ösym soruları sorulduğu için gelmiyorlar diye bir sebeb olabilir mi ? Bu nasıl bir mantıkdır.  Sitede Akademik bir alan oluşturulmadığı , akademik düzeyde tartışmalar yaratmayanlar siteyi ösym soruları sorulduğu için mi terk edecek ? 

Hangi öğrencilere sordunuz ben öyle bir soru almadım ? Yapılan değişiklikler hakkında da hiç bir başlık açılmadı ? Fikirler alınmadı ?

anıl sorunun aynısı yan tarafta çıkıyorsa vardır..aksi halde tek tek aynısının olup olmadığını bulamayız malesef.bir konu üstünde 200 taneden fazla soru var...şöyle düşünelim..bu sitede yetişip burda devam eden öğrenci sayısı kaç ?(yetişmekten kastım,ygs-lys hazırlanırken siteyi kullananlar).devam etmeyenlerin çoğu matematiği hiç kullanmıyormu ?.burda gerçektende soru soranlar üstünde baskımı kuruluyor ?.bu yüzden insanlarda bir maneviyat kalmıyor ve işi biten siteyi terkmi ediyor ?..vede hangi %90 a sordun.siteyi kullanan sayısı belli.o %90 a beni sığdıramamanıda ayrıca kınıyorum .s .s .sitede öğrenci altyapısına önem vermessek sitenin geleceğide olmaz diye düşünüyorum..fazla uzatmayacam.imam hatipler kapatılsın.

vede bizim için bir önemi kalmadığından ortaöğretimler kaldırılsında diyemeyiz..bu gayet yanlış bir düşünce...

demek paramız olsa bizede soracaktın.anladım eyw......

Anıl konuştuğum öğrenciler diyorsun da hani nerdeler hangisi soru paylaşıyor ? aynı yerden değilmiyiz kardeşim görmemezlik yapma . nerde bu odtüdekiler ?

siteye yeni kurallar gelmeye başladıkça bilirkişilerdeki azalmada artış gösterdi..bilmiyorum..sitenin kurucusuda ilgilenmıyor..çok zorlamamak lazım anlaşılan :)

Orta öğretim öğrencileri, buradaki  soru sayısının çokluğu yüzünden 

bu siteye göndereceği sorular gizlenebilir veya silinebilir.

Orta öğretim öğrencileri, sorularını bu sitelere gönderebilir.

http://blog.inekle.com/soru-sor-cevap-al/

http://www.cozemedigimsorular.com/


Kişisel yorumum:

İç hukuk yolları tüketilmeden nasıl Anayasa Mahkemesine gidilemiyorsa

change.org 'da kampanya başlatmak bence uygun değil.

İlgili kişilerin emaillerine email gönderilebilir veya 

diğer üyeler görüşlerini burada belirtebilirdi. 

Bence tüm sorun, ilgili  üyeye haber vermeden 

 sorunun veya yorumun  nedensiz gizlenmesi veya silinmesidir.

Eğer mutlaka silinmesi gerekiyorsa,  1 hafta sonra silineceği belirtilebilir.

Bence silmekte veya gizlemekte acele ediliyor.


change.org espri amacli. 

"sorunun veya yorumun  nedensiz gizlenmesi veya silinmesidir." Nedensiz ise baslik acabilir kisi. Kendi adima nedensiz soru gizledigimi hatirlamiyorum. Genelde ilk kapamayi bile tercih ediyorum. Fakat nedenli gizlemekte sorun olmamali.

"Eğer mutlaka silinmesi gerekiyorsa,  1 hafta sonra silineceği belirtilebilir."  Bir saat belki de 1 hafta cok uzun, hatta 1 gun bile. Hem istege uymayan sorular silinebilir. Bunda da sorun olmamali. Mesela sıkı bir kural uygulamasi geldi, @mosh36 itiraz etti, itiraza hak var. 

Mesela uygun olmayan sorularin altina israrala "uygun degil sorunuz, silinebilir, fakat soyle ..." deyip cevap veren kullanicilar var. Bunlardan biri de sizsiniz ve ben gorunce direkt gizliyorum.

Bu bircok sayfanin politikasinda vardir. Yapici olmayan elestiriye cevap verilmez ornegin ve gizlenir. Sayfa kurallarina uymayan sorular yayinlanmaz. Bircok facebook gruplarinda bile uygulanir. Istenilen kalite de bu sekilde saglanir.  

http://matkafasi.com/106309/ozenle-sorulmus-ortaogretim-matematik-sorulari-cozmek-misiniz#c106314

linkinin bence gizlenmiş olması ve düzeltilmesine olanak tanınmaması iyi olmamış.

Tekrar actim, duzenleyebilirsiniz. 

sitemiz kuralcı olmak için bence az nüfusa sahip.ha dünyayı yöneteceksek az kişi takılabiliriz sorun değil :)

Elestiriye ve farkli fikirlere acik olmak lazim. Begenmeyen gitsin tarzi bir soylem hos olmasa gerek. Soyledigine katiliyorum fakat soyleme tarzini da hos bulmuyorum. 

Hem yeni degisen ya da tekrardan uygulanmaya acilan bir kural silsilesi icin insanlara bu kadar da baskici olmamak gerekebilir. Soru gizlemek, kaldirmak tamam fakat elestiriye de acik isek elestiriye iyi/hos/guzel cevaplar verelim.

Kurallar bu, bitti deme hakkin da var, yoneticisin sonucta. Fakat (yapici bir dil ile) aciklaman seni daha iyi bir yonetici yapar. Istersen bu sebepleri iyi bir dille, baska bir baslikta kamuoyuna acabilirsin.

Hatirlatma:
Buraya birkac ay once yeni gelen bir ogrencinin soyle bir soylemi vardi: Lutfen beni elestiriniz. 

anılın continental üyeliğine son verildi

anıl ya üstteki gönderiyi yada 

Sayın  ve sevgılı suitable bey/hanım 'ın verdiği 2 link çok güzel, bu sitede böyle kurallar görseydim ve normal ortaögretim sorularıyla ugraşsaydım kesin oraya giderdim.

bunu seç.2 si birden olmaz sanırım

Birde kendi sitemizden kovulmadığımız kalmıştı başka sitelere yönlendiriliyoruz.. 

Aynı düşünceleri paylaşıyorum.Üniversite sınavına hazırlanan biri olarak şuan müfredat dışı şeylere kafa yorabilecek  durumda değilim.Madem ki kurallar değişti,üniversite sınav soruları yasaklandı o halde yapabilecek bir şey yok demektir.Sitedeki herkese başarılar dilerim,bu zamana kadar ettiğiniz yardımlardan ötürü de teşekkür ederim.

20,200 soru
21,726 cevap
73,275 yorum
1,887,832 kullanıcı