Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
5.4k kez görüntülendi


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (123 puan) tarafından  | 5.4k kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

$P(x)=(x^2+9)(x+a)\Rightarrow P(3x)=(9x^2+9)(3x+a)$ olup $P(\frac 43)=(9.\frac{16}{9}+9)(3.\frac 43+a)=75\Rightarrow a=-1$ olur.  

Artık $P(x)=(x^2+9)(x-1)$ de $P(2)=...$ bulunur.

(19.2k puan) tarafından 

Tesekku rederim :)

Önemli değil, kolay gelsin.

20,245 soru
21,766 cevap
73,412 yorum
2,120,642 kullanıcı