Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
0 beğenilme 0 beğenilmeme
69 kez görüntülendi


Orta Öğretim Matematik kategorisinde (2.1k puan) tarafından 
tarafından düzenlendi | 69 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Soruda neden $(n+n)$ yazılmış anlamadım, sanırım $(m+n)$ olmalı.

$P(x) \equiv 0 \\ (m+n)x^2+m(x+2)+3x+6 = 0 \\ m+n=0 \\ x(m+3)+2m+6 \equiv 0 \\ m+3=0 \rightarrow m=-3 \\ n=-m=3 \\ m \cdot n=-9$

(4.5k puan) tarafından 

x(m+3)+2m+60

hocam şuradaki olayı tam anlayamadım desem

$x^2$'li terimin katsayısı $0$ zaten.

Diğer yandan kalan ifadeyi de $0$'a eşitlememiz lazım, ama ifadede $x$'li iki terim olduğundan tekrar düzenledik.

$m(x+2)+3x+6 = 0 \\ mx+2m+3x+6 = 0 \\ x(m+3)+2(m+3) = 0 $

şimdi tam oldu hocam elinize sağlık

17,940 soru
20,604 cevap
66,022 yorum
18,636 kullanıcı