Akademisyenler öncülüğünde matematik/fizik/bilgisayar bilimleri soru cevap platformu
1 beğenilme 0 beğenilmeme
926 kez görüntülendi

Merhaba ben lise son sinif sayisal ogrencisiyim fakat ne yazik ki matematik adina hic bir sey bilmiyorum. Suan bana bi problem veya turev integral sorusu sorsaniz cozebilirim belki ama ne yaptigim hakkinda bir fikrim olmadan yaparim ve bu beni rahatsiz ediyor.  Matematigi  anlayarak nerede kullanacagimi Bilerek ogrenmek istiyorum sinavlar icin de degil Sozelden girecegim  sinava zaten . Nereden baslayacagim  hakkinda bi fikrim yok ileri derece de ogrenmek istiyorum yardimci olursaniz cok sevinirim 

Serbest kategorisinde (19 puan) tarafından 
tarafından yeniden etikenlendirildi | 926 kez görüntülendi

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Bu soruyu uygun biçimde yanıtlayabileceğimi sanmıyorum ama bir iki öneride bulunabilir.


1- Matematik Dünyası dergisini al, eski sayılarını edin. Orada anlatılan konunları okuyup öğrenmeye çalışma. Orada anlatılanların üstünü kapatıp ben nasıl yapabilirim diye düşün. Ondan sonra, dergiyi hazırlayanlar nasıl yapmış diye bak. Matematik yapmaya çalışmadan hiçbir biçimde öğrenilmeyen bir şey. 

2- Bol bol kitap oku.

3- Neden matematik öğrenmek istediğin sorunun yanıtını bulmaya çalış.

4- Düşüncelerini yazmaya çalış. 

(3.7k puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

Eğer matematiği bu şekilde öğrenmek istiyorsanız ve "matematiği anlamadan yapmak" sizi gerçekten de rahatsız ediyorsa belki de söZelden girmek konusunu tekrar düşünmelisiniz. 

(220 puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

    Matematik yapmak çok yaygın kullanılan bir ifade ama, bununla tam olarak ne demek istendiğini ben de bilmiyorum doğrusu. Bir problemi çözmek, bir çözümü irdelemek veya bir konuda görüş bildirmek, bazı iddialarda bulunmak, belkide bazı sorular sormak mı? Belkide bunların hepsi ve daha fazlası. Her neyse. Ama aslında önemli olan, öğrenim hayatımız boyunca ister matematikle ilgili olsun ister başka konularda, öğrendiğimiz bir çok konunun bize neden öğretildiğini öğrenmek,buna ihtiyacımızın olup olmadığını sorgulamak ve neyi öğrenip neyi öğrenmeyeceğimize kendimizin karar vermesidir.

    Bu ne yazık ki böyle olmuyor,olamıyor. İlk okula gidinceye kadar hayatla ilgili bir çok şeyin bir kısmını isteyerek bir kısmını da dayatma ile zaten öğrenmiş oluyoruz. Okul yıllarında öğrendiklerimizin pek çoğu, bizim hiç bir fikrimiz ve görüşümüz alınmadan, bizi bizden iyi bilen büyüklerimizin bizler için hazırladığı ve öğretmenlerimizin de bize çoğu kez neden ve niçinlerini pek açıklamadan, veya yüklü program sebebiyle anlatmaya fırsatları olmadığı için ezberleterek öğrettikleri bir yığın anlamsız, nerede nasıl kullanacağımızı bilmediğimiz bilgiden ibarettir. Tabii ki böyle bir öğretim sisteminden ne yazık ki Matematikle birlikte bizlerde payımızı almaktayız.

   Bu vahim sonucun ortaya çıktığını gördüğümüz, anladığımızda da çok geç kalmış oluyoruz. Sizin durumunuz maalesef işte böyle. 

    İşe neyi anlamak ve öğrenmek istediğinize karar vererek başlamalısınız. Örneğin, sadece çok önemli olan sayı kavramı ile başlayın. Her şeyi ile o konuyu çok iyi öğrenmeye çalışın. konuya ait değişik kaynaklarda verilen soruları çözün. Tıkandığınız yerde öğretmenlerinizden ve bu siteden yardım isteyin. Ama asla yılmayın. Öğrenmenin ve başarmanın keyfini yaşamaya başladığınızda işler iyi gidiyor demektir. Diğer konuları da benzer şekilde ,belki de sil baştan ispat yaparak, ne işe yaradığını düşünerek, başkaları ile tartışarak öğrenmeniz gerekecektir. İşinizin kolay olmadığını biliyorum. Ama yılmamalısınız. Sonun da çok mutlu olacağınız bir çaba bu. Haydi kolay gelsin.

(19.2k puan) tarafından 
0 beğenilme 0 beğenilmeme

Matematik öğrenmekden kastın cevabına ilişkin soru "Matematik nedir ?" den başlaması gerektiğine inanıyorum. Şahsen bu soruyu sorduğum günden beri (7 yıl kadar önce) tek bir cevabın olmadığını anladım. Hatta bir cevabın olduğundan bile şüpheliyim. Çünkü konuyu anlamak için Matematik derya denizinin neresinden girersen gir diplerine yaklaştığını düşündüğün yerde "Doğru", "Yanlış", "Kesin", "Geçerli", "imkansız", "Sonsuz" , ..... gibi kelimelerden ne anlamak gerektiğini bilmeye dayandığını göreceksin. Daha sonrada her kelimeyi başka bir kelimeyle sonsuz geri gidişe neden olmamak için tanımsız terim kabul etmek zorunda kalacaksın. İş bu noktaya geldikten sonrada nasılki tanımsız terimleri kabul etmek durumunda kaldık demekki ilksel kurallarda kabul etmek zorunda kalacağız. Ki bu ilksel kuralların birinin diğerine bir üstünlüğü olmayacak. Dahada derinlere gitmeye cesaret bulursan eğer yarı emin yarı şüphe halin artacakta artacak. Bunları bilmeden de insanların aritmetik, difereansiyel hesap yapabildiklerini gördüğünde iş en azından benim için matematik nasıl öğrenilir'in cevabı hiç bir zaman öğrenilemez sadece inşaa edilir gibi geliyor. Giderek dahada netleşen ama tüketilemeyen bir yolculuk.

(37 puan) tarafından 

küme'nin anlamsız tanımsız olduğu gibi değil mi...

20,279 soru
21,810 cevap
73,492 yorum
2,475,649 kullanıcı